Hej då Kvitfjell

Näst sista dagen här idag. I morgon tar vi vårt pick och pack och åker tillbaka till Oslo eftersom skolorna börjar igen på måndag. Det har verkligen varit hur kul som helst att ha varit här. Bara åka skidor och pulka hela dagarna, mysa och glida runt i myskläder. Kommer sakna det fastän det faktiskt ska bli skönt att komma "hem" och komma tillbaka till allt det vanliga. Saknar gymmet. Gah. Har inte varit där på två veckor nu... Blir definitivt ändring på det nu när jag kommer hem!! Men mest utav allt saknar jag min lilla Märta! Men vi ses i morgon!


I måndags så lärde jag mig att sticka, och här är resultatet!





Är jag inte duktig så säg?!


It's amazing

Idag blev det längdskidor istället för slalom. Vi var ut på en rejäl tur på förmiddagen. Kallt väder och lite för små pjäxor resulterade i att min ena tå var lite smådöd när vi kom hem. Men det var då härligt att få åka lite längdskidor! Vilket jag inte har gjort på typ två år tror jag.. så jag antar att jag kommer ha lite smått träningsvärk i morgon... På eftermiddagen passade jag lilla bebis och vi var ut på en lång prommis. Slut som tusan blev jag.

Har myst en massa med barnen idag och vi har skrattat så att vi nästan höll på kissa på oss. Svenska är tydligen ett väldigt roligt språk, haha.

Kollade nyss klart på en utav de roligaste filmerna i världshistorien. Anchorman - the legend of Ron Burgundy. Visst, dålig humor kanske men fy fan vad den är bra!







Finväder

Tiden går verkligen fort när man har roligt.. redan torsdag idag!!
Igår åkte vi slalom på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag med mig S och vagnen och vi var ut på en rejäl promenad. Vi bor nästan högst uppe på berget och backarna är inte så små om man säger så. På vägen ner gick det ju superbra, men på tillbakavägen... Haha, tror aldrig jag har varit så trött någon gång, men skönt var det. Världens finaste väder hade vi igår också. -5 grader och strålande sol hela dagen. Satt ute på balkongen och solade en stund och nog fick jag allt lite färg i fejset.
Ingen sol idag men det blev som vanligt slalom på förmiddagen. Kom hemifrån vid kvart över nio och jag var inte tillbaka förrns klockan ett. Och då kunder jag inte röra mina fingrar. (Har lärt mig att hitta bland backarna nu så körde den sista timmen ensam idag.) På eftermiddagen vaktade jag barnen medans föräldrarna åkte längdskidor och vi roade oss med pulkaåkning och snöbollskrig. Next på schemat står det middag och sen blir det bara slapp.

Måste jag skriva att jag trivs?!



En perfekt dag

Idag har det verkligen varit en toppendag. Strålande sol hela dagen och typ minus elva grader. Helt perfekt. Vi åkte ut på första slalomturen redan vid kl nio och var tillbaka vid tolvtiden.. sen efter lunch blev det lite pulkaåkning och sen åkte vi ut på en liten tur i slalombacken på eftermiddagen också. Jag kom nyss ut ur bastun så är helt dåsig nu och orkar inte göra någonting mer idag. Så resten av kvällen ska bara innehålla mys. Måste ladda upp inför morgondagens skidåkning.





jag



uppför backen



jag



utsikt från huset där vi bor











































nypistad backe


Kallt!

Kallt som tusan är det här uppe i fjällen. Jag, K och E tog en slalomtur på förmiddagen. Det första jag gjorde var att andas med näsan inne i skidglasögonen så de blev helt igen-ångade och sedan frös ångan och blev till is så jag såg verkligen ingenting. Var därför tvungen att åka utan och jag höll verkligen på att dö. Det känndes som om hela mitt huvud skulle sprängas, jag brukar inte klaga på att det är kallt, men nu klagar jag och då är det verkligen kallt!! Vi värmde oss en stund i en värmestuga och mina brillor tinade och sen så åkte vi några åk till.

Hem och käkade lite lunch och sen så var jag ute och lekte lite med barnen. Nu är det mörkt här och vi har nyss käkat taimat. Nu blir det bara en massa mys!




Jag och S.



Utsikten


På fjället

Sitter just nu brevid K i världens finaste hytta på Kvitfjell. Vi kom hit vid ett-tiden idag och sen dess så har jag fått rundvisning i hyttan, raceat nerför en superlång backe med sparken, skottat snö, busat och lekt med S, ätit laxrullar och bara slappat. Precis så som det ska vara.
Ikväll blir det bara en massa mys här hemma och i morgon ska vi till skiduthyrningen och fixa utrustning åt mig. Sen blir det skidåkning heela långa veckan!




Här har ni mig

Så seg som jag har varit den här veckan har jag nog aldrig varit. Och vem är det egentligen som sitter i mitt huvud och talat om vad jag ska göra? Jag brukar inte vara en sån som går och småäter i veckorna men jag har verkligen varit helt galen den här veckan. Kakor, godis, glass och jaa. Shit. Det måste få ett slut. Men jag är nog så jag. När jag är frisk och tränar och håller igång så äter jag nästan inget skit. Men när jag är sjuk och inte tränar någonting. Då blir allt bara skit.

Jag håller på och packar för fullt här nu. Åker ju till Kvitfjell i morgon så alla vantar och mössor ska med. Måste fortsätta så vi hörs uppe bland bergen!







Fashion week

Det är Oslo fashion week den här veckan här i Norge. Mamman här i familjen jobbar som kläddesigner så hon har varit på visningar hela veckan och idag så hängde jag med henne på en visning. Första visningen i mitt liv och det var faktiskt kul! Så nu vet jag exakt vad jag ska ha på mig i vår, hehe.


  

Dagen idag har rullat på bra. Märta kom över på lunch, bus och promenad. Riktigt mysigt. Och nu är det min tur att komma till henne. Blir mys och övernattning hos henne. Hörs i morgon!

Fortune cookie




Vi och äggen

Onsdag idag och snart helg! I helgen så åker jag upp med familjen till deras hytta i Kvitfjell där vi ska spendera barnens sportlov. Kommer bli grymt kul att få åka skidor. Både slalom och längd hoppas jag på!
Idag snöar det som bara den här borta. Jag trodde att våren skulle komma hit men nej så fel jag hade då.
Eftersom det är så mycket snö idag så orkar jag inte gå på någon promenad. I stället så ska jag, bebis och två ägg gå till Märta och hjälpa henne med lite bullbak på eftermiddagen. Sen ikväll så är det barnvakt som gäller.






Jag och sötaste S.


Jag vill inte

Jag hatar att vara sjuk. Även fast jag inte är dödssjuk nu utan bara har en förkylning i kroppen så hatar jag att jag inte kan träna. Känner mig så nere på grund av det. Då blir det istället att jag sitter och nördar framför datorn i timtal. Det måste bli ett slut på det. Nu ska jag i alla fall sova för jag är trött. Natta!



Good news

Jag orkade verkligen inte höra av mig igår. Mina förkylningssymptomer övergick i världens magont. Så ont som jag hade i magen då har jag nog aldrig haft förrut. Det kändes som om mina tarmar skulle sprängas. Konstigt nog så känner jag nästan ingenting idag. Nu känner jag mig bara så slut. Är tröttare än tröttast så hoppas det blir en lugn dag idag. Ska försöka pallra mig ut på en promenad på eftermiddagen...

Känner att det är lite dålig stämmning här nu på bloggen. Så därför tänkte jag tala om något roligt:

Jag har fått förlängt jobb här i Oslo fram till jul! Så har då ca ett år kvar här i Norge vilket jag ser fram emot jättemycket!!





Minus

Känner mig verkligen inte på topp idag... Jag som tänkte i förra veckan att det var så lägesedan jag var sjuk och var så himla glad för det. Och vad går man då och blir? Jo, sjuk. Eller det känns som om jag kommer bli det i alla fall. Mitt huvud kommer nog sprängas snart, min näsa är inte som den ska och mina ögon orkar snart inte hålla sig öppna för jag är så trött. Men allt här i livet kan ju inte vara bra hela tiden... Eftersom S sover så tänkte faktiskt jag också sova. Lägger mig i soffan och vilar lite i alla fall. Hörs ikväll.

Äre sommar eller?





A walk in the park


Vi tog på oss solbrillorna och gick på en tur till Frognerparken. Där var vi inte ensamma kan jag säga. En massa gulliga par överallt som gick hand i hand. Men vi däremot satte oss vid en staty och solade. Hur härligt som helst det med!






Happy valentines
























Nu går vi på date med de här grabbarna. Mysigt värre!


Pop pop

En skål med glass och en skål med popcorn.



Nu blir det myyyyys.


Godmorgon

Sitter här uppkrupen i ett stort och mysigt täcke bredvid min bästa kompis. Solen skiner utanför och snart blir det havregrynsgröt hoppas jag. Vi pratade om det igår, hur mycket vi verkligen älskar musik. Den är på dygnet runt och man tröttnar aldrig på den.

Eftersom det var ett år sen som jag var i Australien och det var där jag upptäckte den här grymma låten så firar vi det idag med att ni får lyssna på den! Ett år efter.


Moonson

Den här låten får mig verkligen att tänka på sommaren. GE MIG SOMMAR NU!



Fredag igen

Sitter här i köket och filosoferar lite.. Jag kom på att det är fredag idag. Vart tar tiden vägen!? Solen skiner som bara den utanför fönstret och jag längtar tills jag ska ta vagnen och gå på promenad i det fina vädret.
Gårdagen var inte så mycket att hänga upp i granen.. jobbade hela dagen, tog med bebis och Märta på en sväng till byn, köpte mango (2 för 10 kr, apbilligt!). Dock var de stenhårda så man kommer nog inte kunna äta den förrns om nån vecka eller så.. haha. Hämtade barn på skolan, lagade middag, åt middag. Resten av dagen spenderade jag nere på mitt rum framför datorn. Men jag hade vilodag så det är inget jag ångrar.

Ikväll så är det ett powerpass på gymmet som gäller och sen blir det mys hemma hos Märta. Vi kanske försöker oss på ett Harry Potter-maraton ikväll?





En bild sen i morse på en nyvaken Linnéa. Kom på att det linnet köpte jag i Australien för ett år sedan.
Kan inte fatta att det var ett år sedan!!


Vattenflaska

Var bara tvungen att visa min nya vattenflaska, haha! Undrar hur lång tid det tar innan den försvinner eller blir krossad...







Tre stycken fynd

Jag var så nära på att stanna hemma och sega i soffan istället för att gå till gymmet. Men min inre röst sa någonting annat. Så jag tog mig själv i kragen och hoppade i träningskläderna och drog till gymmet och pumpade muskler. Körde stenhårt med bicepscurl på slutet så när jag kom hem och skulle skära mango kändes det som om jag hade parkinson. Men nu känns det så härligt.

Idag när jag, bebis och Märta var ute på promenad så gick vi in på Cubus lite och kikade. När man (läs Märta) hittar en supersnygg skinnjacka för 124 kr, ja då är man dum om man inte köper den. Hittar man dessutom en till skinnjacka i en annan färg som är lika snygg för 124 kr och inte köper den också så är man verkligen dum. Båda jackorna och sen en jeansskjorta för 50 kr blev mina.
Tur att jag inte är dum, hehe.


Åpen barnehage

Härliga tisdag. Det har rullat på bra idag. Tvättade mina kläder och städade mitt rum på förmiddagen. Sen vaknade bebis och vi käkade och sen så gick vi iväg till öppna förskolan. Ååå så söt hon var. Hon har aldrig träffat på andra småbebisar förr så i början bara stirrade hon på allihopa och ville bara sitta i knät hela tiden. Men sen efter ett tag så vågade hon leka lite med de andra barnen. Sötnöt!

Hämtade E på hemvägen och sen så lagade jag middag. Lax, potatis, specialare sås á la Linnea och goda grönsaker. Nu ska jag snart sticka iväg för att träna, först spinning sen blir det styrkepass. Efter det som vanligt på tisdagskvällar: Mys hos Märta!



R.I.P

Satan vad sur jag blev nu. En snubbe krossade min fina vattenflaska på boxningen. Min fina, dyra vattenflaska gick i tusen bitar. Uhhhuu. Så då fick man ett uppdrag i morgon också: Köpa en ny vattenflaska!






R.I.P vattenflaskan...


Bra helg

Måndag igen då. Och den bästa helgen på länge tog slut alldeles för fort.
Igår var jag, Märta och Katrine (en norsk tjej som hyr ett rum där Märta bor) till Holmenkollen och kikade lite. De håller på att bygga ett nytt hopptorn där inför Nordic World Ski Championships som är 2011. Så nu har jag sett det på nära håll. Man ser nämligen hopptornet från köksfönstret här hemma. Lite coolt var det i alla fall. Och lite coola folket är som vågar hoppa från ett sånt där hopptorn. Något jag själv aldrig skulle våga göra.

Efter att vi kollat på tornet så tog vi oss en promenad upp till Frognerseteren där vi fikade lite och solade i det fina vädret. Det var verkligen hur skönt som helst, kändes som man var i fjällen!
När vi kom hem så var vi så där härligt möra i benen. Märta och jag gick hem till mig och slappade lite och tillslut så lagade vi middag. Blev nog klara vid halv nio. Gott blev det i alla fall med lax och potatis.


Jag ska laga middag tills ikväll så ska surfa runt lite nu och leta reda på något gott vi kan äta. Sen står det som vanligt boxning på måndagens träningsschema!






Heheheeeeelg

Jag är helt slut från jobb och träning från veckan. Plus helt slut från barnvaktandet igår. Plus helt slut från barnvaktandet i morse. Plus helt slut från hårdträning i morse. Men det är ju så det ska vara. Man ska köra slut på sig själv i veckan och sen vila hela helgen.

Sitter just nu i en gigantisk säng i Märtas hus. Vi ska snart börja på vårt Harry Potter-maraton! (ja, han är min idol.) Nyss proppade vi i oss en massa gott och det var behövligt kan jag säga. Det blev goda mackor, Märtas superbullar, salta pinnar, ostkrokar, choklad och lite annat och jag är mättare än någonsin. Svullodagen nr 1 är det idag.

Nu är det myskläder på och vi ska krypa ner under täcket där vi ska ligga resten av dagen!

Duktiga jag

Så mycket träning blev det då inte igår... La mig i soffan och la över träningsmusik på Ipoden och fick så ont i huvudet och blev så trött så jag slocknade redan vid 21.00! Vilket tydligen var behövligt.

Men nu på förmiddagen har jag varit duktig: Städade först undan frukosten och fixade lite. Sen när lillan somnade körde jag lite cirkelträning på mitt rum. Och nu känns allt toppen! Det är till och med sol ute idag så snart ska vi ut och promenera.

Ikväll är det barnvakt som gäller för föräldrarna här ska ha gäster på finmiddag. Barnen, jag och Märta ska laga god mat, mysa och se på film! Jag ska jobba extra i morgon, från att bebis vaknar tills att hon ska sova sin förmiddagslur. Sen så tar jag med de två största jenterna till gymmet och så tränar jag samtidigt som de ska på Elixia Kidz och hoppa och studsa.

Resten av helgen har Märta och jag planerat in en massa mys.
Den här helgen kommer verkligen bli toppen!

På torsdag är det ärtsoppa...

Ser ni hur duktig jag är idag? Det är full rulle här hemma och jag känner mig verkligen som en hemmafru (vilket jag störtgillar). Ärtsoppan står på spisen och puttrar och i ugnen står ett gott havrebröd som vi ska äta till middag ikväll. Perfekt dag liksom, för på torsdag är det ju ärtsoppa. Som jag för övrigt haft som min favoriträtt sen jag var liten.

Trist väder är det ute idag. Himlen är alldeles grå. Men jag, S och Märta ska i alla fall ut på våran dagliga promenad efter lunch. Ikväll blir det träning, tror det först blir ett pass med spinning och sen ett Elixia power pass.

Det känns som om den här torsdagen kommer bli riktigt bra!







Nam nam!


Spenol

Det blev en väligt lugn och skön kväll ikväll. Men jag har inte kommit fram till så mycket. Eller jo, faktiskt.
Jag skulle nog inte kunna klara mig utan Spenol.



Vilodag

Ligger på golvet på min yogamatta och funderar lite. Har tid att fundera idag för jag bestämde mig för att ha en välbehövlig vilodag idag trots att det bara kryper i kroppen. Man måste ju vila ibland också så att kroppen hinner återhämta sig och bygga upp muskler. Men sen i resten av veckan så kör jag hårt, längtar redan till gymmet!

Försöker beställa biljetter hem till påsken, bra att vara ute i tid så att man får dem för en billig peng.
Ska försöka ta tag i och fundera lite på vad jag ska ta mig till i mitt liv. Just nu så snurrar det runt en massa i huvudet.. Ska man plugga? Vart plugga? Vad plugga? Eller kanske jobba? Jag har noll koll på vad jag vill göra. Varför ska det alltid vara så? Varför kan ingen komma och tala om vad man ska göra och så blir allt bra?

Om ni undrade så blir jag galen snart.





En potatis tittar fram



Vad vill mina strumpbyxor mig egentligen?
Hrmm.. det kanske kan vara ett tecken.. ett hålrum som måste fyllas.

Aja, nu ska jag iväg och svettas på gymmet!

Effektivitet

Jag har varit väldigt effektiv nu på förmiddagen. Har städat mitt rum som såg ut som ett bombnedslag, dammsugit och dammtorkat. Tvättat en massa kläder och fixat lite till middagen ikväll och trixat med lite allt möjligt här hemma.. Ibland fattar man inte vart man får sin energi ifrån..

Det snöar ute. Jag älskar verkligen vintern och kylan men just nu så är jag så trött på det. Vill ha värme och sol nu! Bjussar på några sommarbilder tagna i stugan i Masbo. Ååå jag vill dit nu.








bilder tagna av lillasyster


Jag är en ny människa

Nytränad, nyduschad och nyss åt jag upp det sista av min havregryn-banan-och mjölk blandning. Känner mig som en ny människa!

Riktigt kul på boxen var det idag. Boxas med en tjej från Norge och nu har vi bestämt att vi verkligen ska gå och boxas varje måndag härdan efter. Vi ska tillsammans bli fit inför sommaren ;)

Nu ska jag sätta på mig pyjamas och sen bums ner i sängen och läsa lite tidning innan jag ska sova.





Pyjamasen är på!


1 februari

Måndag igen. Jag säger det varje måndag och jag säger det även denna måndag. Vart tar tiden vägen?
Kan inte fatta. Idag är det till och med februari. Snart är det sommar.

Känner mig lite småmysko idag.. nyser och så har jag lite ont i huvudet. Men jag tänker då inte bli sjuk.

Bebis sover nu. När hon vaknar blir det lite lunch sen ut på promenad i solen. Köttbullar till middag och sen boxning ikväll. En bra måndag blir det nog till slut.




Fick en fin halsduk idag från S. från Munthe plus simonsen :)



RSS 2.0