Ingen mer april i år

Det är ju för i håkingen sista april idag! Är nog första gången i mitt liv som jag inte har spenderat den dagen i närheten av en majkase. Detta år firade jag den i min soffa med en massa götta och film, eftersom de inte firar sista april här i Norge som vi gör i Sverige.. De hade då aldrig hört talas om att man tände kase och pangade en massa fyverkerier...

Ligger just nu i min säng och ska strax släcka lampan och hinna sova några timmar innan jag ska upp och dra iväg till flygplatsen.


À bientôt! (hej så länge! för er som inte förstår franska...)



7 minuter

Så lång tid tar det att gå från Märtas hus till mitt. Älskar att vi bor så nära varandra!

Det är sjukt vad dagarna går fort. Den här veckan har varit så mysko och det kändes som om den aldrig skulle ta slut. Men så vipps så är det redan fredag idag. Planerna för dagen är jobb, låång promenad, träning och packa ner det sista i väskan. Om ett dygn är vi påväg!



Skön dag

Det har varit en lugn dag idag med långpromenad och mat-handling.
Torsdag idag (och det är exakt ett halvår sedan jag fyllde 20!) och nu börjar det verkligen närma sig lördag, och då åker ju vi!! Härliga bullar.

Korvstroganoffen står på spisen och puttrar och ska bara bli klar till familjen. Så fort den blivit det drar jag till gymmet och tränar och sen vidare till Märta som jag inte har sett på två dagar! (KATASTROF) Där blir det mys i massor!  

12 timmars..

.. får mig att tänka tillbaka på när jag jobbade på Sandvik. Det var nog bland det värsta man kunde göra. En tolv-timmars helg. Bläää. Men här går det fin-fint att jobba så länge. Really love those children.
Jag verkar inte få nog av barn så har pratat med världens sötaste Klara hemma i Ockelbo i en timme nu, jag längtar verkligen till sommaren när jag får träffa henne och alla andra sötfisar där hemma!! Och jag längtar efter en mjukglass med strössel på också. (höhö)

Time for bed snart, har varit full rulle hela dagen så förtjänar att lägga huvudet på kudden.


Onsdagenden28april2010

Alltså vart tar tiden vägen? Om ca två månader (och några timmar..) ligger jag förhoppningsvis och steker i solen i en solstol på vår altan hemma i Ockelbo. Mina sommarplaner är som så att inte göra ett skit och bara ta det lugnt och käka vattenmelon hela dagarna. Blir inget jobb för min del utan jag ska bara ha sommarlov. Det ni!!
Jag får jämt den känslan efter vintern att det aldrig kommer bli sommar igen, men nu är den liksom snart här, konstigt det där...

Nu ska jag ta tag i denna dag och gå upp till köket och käka frulle. Ja men självklart. Gröt blir det!







Göteborg, Saltholmen? sommaren 2009



Ajabaja

Fy fy fy på mig. Här sitter jag i min soffa och har inte rört mig ur fläcken sen middagen åkte ner i magen. Känner mig som världens lataste som inte gick och tränade. Men de där 100 % jag hade i morse åkte ner och hamnade på en sisodär 20 % så jag sket i det totalt. Men nu har jag en massa som står på spel så måste tamefan köra järnet nu.

I morgon.
I MORGON.
Då ni, då kör jag.


Tur att man kan roa sig själv i alla fall en kväll som denna...






Hundraprocenttillbaka

100 %. Så känner jag mig idag. Var helt utvildad i morse och vaknade till och med en timme innan klockan ringde! Sååå skönt att man är tillbaka nu.

Blir öppna förskolan idag med bebis, handla lite mat till idag och i morgon. Träning ikväll och mys hos Märta efter det. Men nu så ska jag och bebis gå upp och slänga oss i soffan och mysa lite innan det är dax för henne och sussa.







Tror jag dör..

När man har gått med byxorna bak och fram hela dagen och tuggat upp 5 paket med tuggummin, ja då måste det vara något fel. Haha, jag orkar inte. Godnatt!


P.S Men tummen upp i alla fall för att jag börjar bli piggelin igen!

Vem beställde det här?

Är bättre idag. Men känner mig lite som en zoombie och går bara runt här och släpar fötterna efter mig. Orkar typ ingenting. Alla i familjen här har varit sjuka nu.. och tur var det att vi blev det nu, istället för i slutet på veckan. För då drar vi ju till Frankrike!

Medans bebis utövar sina konstnärliga färdigheter samtidigt som hon mosar kex i sin stol så kikar jag på den här söta bebisen. Visade den för "min" bebis och hon asgarvade hon med.
 


Bläää

Gårdagen blev riktigt lyckad med shopping på Karl Johan, lunch på Friday's, promenad i solskenet och en massa popcorn och smoothie!

Natten och denna dag har däremot inte varit särskilt lyckad... Var vaken hela natten och sprang mellan toaletten och sängen. Sen har jag legat i sängen HELA dagen, käkat en halv banan och varit helt livlös. Hatar verkligen magsjuka.

Gjorde en kraftansträngning nyss och tog den skönaste duschen på länge. Nu ska jag ta min andra halva på bananen och gå och sova igen. Tyck lite synd om mig va?!

Biomys




Alice in Wonderland


Fredag!

Fredag, fredag, fredag! Måste jag tala om att det känns bra att det är fredag idag?!

Jag trodde inte att jag skulle kunna gå idag efter spinningen igår men jag känner mig piggare och starkare än någonsin, jihooo!
Planen var att gå till gymmet mitt på dagen idag men lilla bebisen här har fått magsjuka så det blir inget med det. Vi ska bara vara hemma och vila.


Jag har knåpat ihop en riktig fredagsmiddag tills ikväll.. vad sägs om: Baconinlindade, ädelostfyllda kycklingfiléer, ugnstekta rotfrukter och tomat och ananassalsa. I mina öron låter det som ljuv musik. Typ lika ljuv som den här:








I made it!

Inte trodde jag att tre timmar på en spinningcykel kunde gå så fort.
Gryyymt jobbigt men så jäkla kul! Är hur stolt som helst över mig själv.

Kan säga att jag är lite småtrött nu så nu blir det ryggläge i min så kallade säng. (för sista gången!?)





P.S. Dagen i övrigt har inte bidragit med så mycket kul. En promenad till ica och studsmattehopp med bebis... Hoppas att morgondagen blir lite roligare.. men det blir den ju självklart för det är ju FREDAG!!


Xycling Maraton

Alltså vad har jag gett mig in på? Xycling Maraton. 17.00-20-00.
Snacka om att jag kommer få ont i rumpan.
Vi hörs om ett tag om jag nu överlever detta..



Hej..

... filliluring där!

Lite småruggit väder här idag, helt grå himmel och det snöade till och med när jag gick hem i morse..
Hatar att det inte är sol.

Men inget att göra åt. Jag är glad ändå. Det blir lunchträning idag, sen hämta K på skolan och iväg och handla lite mat. Ikväll blir det prat med 32:an och spinning! Tummen upp för denna onsdag!






Märta och jag spelade lite basket igår för att se hur bra vi egentligen är på det. Och hjälp. Fastän det var x antal år sedan jag slutade med det så verkar några av mina skills sitta kvar, haha.
Det bara sa schloooop.

Mina ovänner bär mig







Oseriösa tjejer?

Näe inte speciellt.

Men mina knän är hur oseriösa som helst. De gör ont och jag vet precis vem jag har att skylla på för det. Måste hoppa träningen ikväll. Får väl köra fyrdubbeltpass i morgon som kompensation.

Men som vanligt så har allt det onda något gott med sig: Nu ska jag dra och leka med min bästis!

Koka soppa på en loppa

Det blev skypeprat med göteborskan, soppkokning och städning på förmiddagen.
Nu ska bebis och jag sluta fjanta oss på golvet och istället pallra oss till öppna förskolan.

Ikväll blir det träning och sen myspys hos Märta!

Min lilla sötfis!


Inga tandtroll här inte..

Helt död är jag nu efter mördarträningen. Blev verkligen ett stenhårt pass med Eveliina. Vetifasen om vi vågar oss tillbaka dit alltså.. haha.

Men nu har jag lagt träningen åt sidan för några timmar och intagit mysmode. Mysdress på. Och när jag ändå var i farten så var det lika bra att ge dom små en omgång.




Länge leve noll hål!

Time to play


Oj,oj...

... OJ, måndag igen! Här svischar minsann tiden förbi. Några av mina planer för denna dag är följande...

* Tvätta kläder
* Tokspringa på löpbandet efter lunch
* Promenad i ett förhoppningsvis soligt väder
* Kvällsträning med Eveliina som jag inte har träffat på hundra år
* Njuta av livets godhet - burkmajs och mango!

Och nu ska jag snart ta och mata en söt liten bebis. Vore ju trevligt att få veta vad ni ska hitta på idag.. SÅ:
Vad ska ni göra idag?







En massa smojs

Resultatet hittils av denna dag har varit en redig sovmorgon, ett uppvaknande bland en massa popcorn och känslan av att mitt ena öga skulle sprängas. Även smoothiefrukost på altanen, powerwalk (i ett snöfall?!) till mataffären och ett hejdlöst ätande av burkmajs..

Igår på vår lilla shoppingtur hittade jag på dessa godbitar som du ser nedan. Vet inte om jag har berättat det men... jag drar till F R A N K R I K E om två veckor!! Åker med min värdfamilj till deras lägenhet i Cannes! Så var därför i ett STORT behov av en ny bikini (fast det blev visst två..hehe)

Så jaa.. man kanske borde förbereda sig lite nu då så att man känner sig någorlunda bekväm i bikinisarna om två veckor.. så YES. Nu drar jag iväg och svettas järnet på en spinningcykel!!




I love popcorn

Det blidde ingen hytta. Det blidde shoppings istället. Sen så blidde det grillat till middag + I love you Philip Morris.

Nu ska vi mysa ner oss i sängen med världens största popcornskål.

Har jag sagt att jag älskar popcorn?

Jag älskar popcorn.

Vad är det för dag idag?

Jo allihopa. Säger bara en sak. FREDAG. Så himla härligt. Fast det är inte sista jobbdagen för mig.. Blir barnvakt ikväll och i morgon på förmiddagen men sen så får jag vara ledig! Följer med Märta och hennes värdfamilj till deras hytta i Gaustablikk på lördag eftermiddag och blir där till på söndag. Då ska jag garanterat ha med den här dressen som jag äntligen införskaffade igår.
Då blir det mys kan jag lova!



Nu närmast väntar tvättmaskinen på att bli fylld och sen så tar vi en sväng till gymmet innan jag ska hämta barnen på skolan. Och gissa vad det blir för mat ikväll?


TACOS.





Idag har jag:


* Vaknat bredvid min bästa kompis
* Gymmat på morgonkvisten
(Lämnade in S på barnpassningen och hon var jätteduktig!)
*
Tvättat en massa kläder
* Gått i regn och solsken
* Lagat spaghetti och köttfärssås
* Skrattat en massa


Inom en snar framtid ska jag:

* Ut och springa en vända
* Käka spenatsoppa
* Vara barnvakt
* Käka jordgubbar
* Se på film
* Och sen somna bredvid min bästa kompis



EN HELT OKEJ DAG SÅ ATT SÄGA.

Kan någon stoppa tiden?

Det känns som om tiden står stilla på samma gång som den bara springer iväg. Förstår mig inte riktigt på det. Det är snart mitten på april och snart två år sedan jag tog studenten, 2 år! Jag kommer ihåg när jag var liten och min största storasyster tog studenten, då kändes det som om hon var supergammal och att det var minst 100 år tills jag skulle ta studenten. Nu har jag alltså tagit den, och det för 2 år sedan! Lite läskigt det där.. vart tar tiden vägen liksom?
Och om 2 år, vad gör jag då?


Det har varit en bra dag idag. Besökte barnpassningen på gymmet och lekte lite, lååång powerwalk i solskenet och kycklingsallad till middag. Snart ska jag traska iväg till Märta och sen traskar vi iväg på en liten prommis och sen hem till mig för onsdagsmys, vilket innebär: Jordgubbar, ansiktsmask och film!!




Vaddå vårkänslor!? Mitt lilla S och jag.


Lucky




Powerwalk...

.. CHECK! Tog en tur direkt efter frukosten idag och solen lyste och värmde. Härligt sätt att starta dagen på!
Idag är det öppna förskolan som gäller, vi ska dit efter lunch och leka lite. Sen blir det en god sallad till middag och träning ikväll, sen mys hos Märta.

Ha en fin dag!

Some pics

Tänkte vara lite snäll och dela med mig av några konstverk tagna i helgen.
Så luta dig tillbaka och njut!





det där måste vara världens bästa bilförare



tanka tanka



utsikten



skapligt fin utsikt från matbordet också..



hungrig! haha



godaste maten i stan!



jag hjärta popcorn



jäst vin?



påväg nerför berget



den följer efter oss!



snart hemma



Underbart

underbart, Underbart, UNDERBART väder har vi här i Oslo! Kan inte fatta att solen kan värma så himla mycket, hur härligt som helst! Idag gjorde vi oss ett andra försök att lämna lillan på barnpassningen på gymmet men utan något vidare bra resultat.. Hann springa typ 10 min på löpbandet och sen så kom barnpassningstjejen med en störtgråtande liten bebis. Hon ville absolut inte leka med henne utan hon ville vara med mig istället (och det kan man ju förstå, höhö). Vi ska dit snart igen och prova, för jag ger då inte upp i första taget.

Var i stället ut på en powerwalk i solen och så tog vi en sväng till Frognerborgen och åkte lite rutschkana. Hej vad det gick! Å hej vad det ska gå nu snart, ska på box och låta FEEEETTET BRINNNA!!!

Slut för mig.


Jag säger bara...

...äntligen hemma! Och sen så säger jag att Gud verkligen måste vilja mig något ont idag. Det skulle då inte förvåna mig om jag skulle snubbla på tröskeln och bryta benet nu... Hoppas verkligen att han har något gott att komma med snart efter allt som hänt, haha. 

Det har varit den bästa helgen på länge i alla fall, vi har haft det hur mysigt som helst och vi har haft superväder så vi funderade ett tag på om vi skulle säga upp oss här och stanna där för evigt. Men det gick ju inte.


Allvar igen i morgon.





Hur härligt som helst! Önskar jag fick ligga där resten av mitt liv... eller i alla fall i morgon.


Kvitfjell!

Jag är så stolt, för vi hittade rätt väg och vi är framme i Kvitfjell!! Bilresan gick bara bra och vi kom fram igår vid tiotiden.

Vi gjorde ett akutstopp på vägen för vi kom på att vi inte hade några popcornkärnor och vi insåg att utan popcorn skulle vi inte överleva helgen. Så det första vi gjorde när vi kom fram var att poppa popcorn!

Lagomt slitna kröp vi ner med popcornen i seriöst en utav världens skönaste sängar och kollade på film, men som vanligt somnade vi efter typ en kvart, haha.

Vädret här i fjällen då??

STRÅLANDE SOL OCH BLÅ HIMMEL. Så jaa, ni vet vart ni hittar oss idag.


9 april 2010

Tack gode gud för att det är fredag! Idag var jag snabbare än någonsin. Flög upp ur sängen. Eller inte. Var segare än segast och fick nästan krypa upp för trappen. Men det är ju trots allt fredag också.
Idag drar vi till fjällen (wihoo!!) och det ska tydligen bli toppenväder i helgen, NICE!

Vi åker ikväll efter jobbet och då har jag ca 3,5 timmars körning framför mig. Men det ska nog gå bra, har laddat upp med en massa grym musik i Ipoden så vi ska sjunga hela vägen upp. (och jag säger bara att ni ska vara glada som inte åker i samma bil som oss, haha.)

Blå himmel och sol här idag så ska ut på en redig powerwalk nu snart.



Snart får man se denna fina utsikt!


Bikinis don't lie

Alltså guuud vad jag är duktig. Eller? Trotsade ösregnet mitt på dagen och var ut och sprang. Jag såg mer eller mindre ut som en lerhög när jag kom hem men det var det värt. Har nyss avverkat ett pass på gymmet.. och det var lite roligt. Bokade mig till ett pass jag trodde var nytt. Bikinis don't lie hette det. Men när jag kommer dit så sa instruktören att det var samma pass som det brukar vara på torsdagar kl 18, bara att de hade ändrat namnet på det och ändrat lite på upplägget eftersom det har varit så dåligt med folk på passet förut. Snopna blev nog några. Men det är ju klart som korvspa att alla tjejer öste in på passet när de ändrat till det namnet. Jag gillade i alla fall passet och gick svettig därifrån, haha.

Nu ska jag göra INGENTING. Vilket jag tycker jag är värd efter denna hektiska dag.

There you go

Hade samma känsla idag. Ville absolut inte gå upp. Men så kom jag på att det snart är helg så då gick det bra. För i morgon drar nämligen jag och Märta upp till "min" familjs lägenhet i Kvitfjell där vi ska spendera helgen!
Vi ska bara mysa och ta det lugnt. Ska bli riiiiiiiktigt skönt.

Älskar Oslo just nu, för här är det torr asfalt och våren ligger i luften. Ska fira det med en löptur med vagnen efter att jag gett lillan mat. Ni kan ge er tusan på att den här kommer dundra i mina öron inom en snar framtid...



Stackars liten

Död till den som uppfann morgonen. Typ så kändes det i morse, orkade verkligen inte gå upp. Men fick nån superkraft och kravlade mig upp i alla fall. Sov hos Märta så det blev en liten promenad hem på morgonkvisten, och det var nog den värsta promenaden någonsin för min lilltå höll på sprängas av smärta, hatar skavsår.

Som vanligt ser mitt rum ut som ett bombnedslag så måste städa här. Men inte hänga läpp för det. För idag blir det lunchträning på gymmet, ska lämna in lillfisen på barnpassningen så att Märta och jag kan pumpa järnet.





ojoj vad jag blev glad nu då


Plötsligt händer det

Kikade på lite bilder från påskveckan och hittade på Lovisas trisslott...
Lite coolt va?!






Happy baby

Inte visste jag att en bebis kunde bli så glad. Så fort jag kom upp till köket i morse och S fick syn på mig så sken hela hennes ansikte upp och hon skrek av lycka och skulle direkt upp i famnen. Och sitta i sin stol och äta ägg var det då inte på tal om, hon skulle sitta med mig så jag fick ha en liten bebis i knät vid frukostbordet. (Och två andra barn uppkrupna runt mig så nära de kunde.) Gissa om man blir glad utav sötnosarna?!

Jag orkade inte packa upp min väska igår så ska ta tag i det nu.. pjuu det är en del som ska in i garderoben kan jag säga. Sen vid lunchtid så kommer Märtis tillbaka till Norge, så då ska vi gå och möta henne vid stationen.
Måste ut och leta en present också.. E fyller 7 år i morgon.



Hjemme i Oslo

Nu är jag tillbaka i Oslo och jag måste säga att det känns bättre än någonsin! Bussen var i tid och behövde bara vänta i 3 minuter på tåget på centralen. Var lite smått sliten när jag kom hem till huset men fick världens största kramar av barnen så glömde bort det på en gång.

Har mycket roligt att stå i nu fram till sommaren så tänker ladda upp med en skönhetssömn första natten i Norge.
Så sov gott alla sötnosar!

The end

Nu var det slut på det roliga alltså. Har haft det toppen de sista dagarna, myst med familjen i stugan och bara tagit det lugnt. Jag fick väldigt fina sista dagar i Sverige nu på ett tag. I morgon tar jag mitt pick och pack och drar tillbaka till Oslo. Är framme vid niotiden på kvällen. Kommer sakna Sverige men det är ju bara typ två månader kvar tills jag kommer hem igen!

Hörs i utlandet.




Härligt att fiska. Men ville fiskarna nappa då? Näe, fick inte ett endaste napp. Skit.


Korv

Gårdagen resulterade i en massa regn, premiärlöptur för i år och en massa party på kvällen. En helt okej dag så att säga! Nu ska jag sätta på mig skorna och ta en powerwalk till stugan där vi ska angla och käka korv med bröd. Blir en hel helg i stugan och det ska bli så mysigt!


Lite bilder från igår..



Ida och jag



Ida, jag, Emilia och Maria.



Idis och jag


Glad påsk?




RSS 2.0