Är du min myskompis?

Jag har haft lillan hemma hela dagen idag. Vi har lekt en massa och varit ute i höstvädret (!). Hon har en sån himla energi nu för tiden så jag orkar knappt med henne, haha. Så det är tur att hon ska till dagis i morgon så att hon får springa av sig ordentligt och leka med barnen där.

Direkt efter jobbet idag så gick jag till Märta och där hittade jag på min nya myskompis. Familjen som hon bor i har fått sig en ny hund som verkligen är hur mysig som helst. Helst skulle hon vara uppe i famnen hela tiden. Vi satt ute i det fina vädret hos Märta och var barn- och hundvakt. Vi myste och hade oss med chockladbollar och såpbubblor.

Nu har jag nyss kommit upp efter ett två timmar långt besök i badrummet. Vi har gjort en helrenovering av oss själva. Massa skrubb, dusch och ansiktsmask så nu är vi fräschare än någonsin! Snart blir det ett hopp ner i sängen för att sova skönhetssömnen.







Måndag igen.

(Bara 18 måndagar kvar nu på detta år!!)

Jag har haft en toppen helg med massa mys med den bästa och det är ruttet att vara tillbaka i Oslo igen. Men man kan ju inte få allt här i livet. Någonting som jag däremot har fått är världens största klädhög mitt på golvet. Operation storstädning av min garderob är igång och nu ska verkligen allt skit bort. Blir så trött på mig själv när jag har en massa kläder som jag aldrig använder!

Är hemma med lilla S idag. Fast hon är inte hemma just precis nu, hon är med sin pappa på hälsocentralen för hennes svinkoppor bråkar hela tiden med henne. Så nu ska hon få dundermedicin så att den onda cirkeln tar slut.
När hon kommer hem är det sovdax för henne och jag hoppas på att min lunchdejt dyker upp snart för jag börjar bli superhungrig!!




Nej nu var det ett tag sen


Och hoppsan, jag är visst i Sverige och hälsar på mina kära. Närmare bestämt i Göteborg. Kom hit i torsdagskväll och igår så spenderades nästan hela dagen på Liseberg. Spöregn, skrik, skratt och glass. Och jag är så stolt över mig själv. Jag åkte frittfall för första gången (och sista gången??) i mitt liv. Jag har nog aldrig varit så rädd som jag var då, mitt hjärta höll på att hoppa ur bröstkorgen och jag skrek som en gris. Trots att jag var blöt, hade ont i magen, fick ont i knät (för att någon körde på mig med sin radiobil!!) så hade jag en superkul dag!

Nu är jag och hälsar på min söta syster och monsunregnet har äntligen slutat att falla. Nu ska vi ta på oss skorna och gå till spårvagnen. Blir att strosa runt lite i Nordstan och så går vi nog en sväng till Haga och går på mitt absoluta favoritcafé, Café husaren.

I LOVE GÖTEBORG.

Ett år i Norge

Ville verkligen inte gå upp ur sängen i morse, det var som om jag var helt fastklistrad i lakanet.. så sjukt trött. Men jag släpade mig i alla fall upp och så blev det gröt till frukost. I regnväder gick jag till dagiset och lämnade lillan vid nio. Varje gång jag ska lämna henne är det som om det river i mitt hjärta, hon blir så ledsen och skriker som en galen gris. Då vill man ju inte annat än att bara krama om henne och ta med henne hem igen...

Det blev förmiddagsträning idag. Zumba + core. Superkul! På vägen hem från gymmet så handlade jag. Lite för mycket som vanilgt, dum som jag är. En väska full med mjölk och juice väger ganska mycket så jag hade så gott som noll känsel i min högra axel när jag kom hem.


Jag kom på en sak idag. För exakt ett år sedan så hade jag min första arbetsdag i Norge. Alltså har jag varit här exakt i ett år idag.
Det är sjukt vad tiden går fort.

Och förresten så är det 4 månader kvar till julafton. (!!)



Tagga till för ... !

Nu skulle jag lätt kunna klämma i mig en stor fet chipspåse och en massa godis. Varför? Nu måste jag tagga till lite här, gymmet om en timme!



Paradisbukkta


Tur att man är äventyrlig utav sig och även har en kompis som nästan är detsamma. Mysigaste lunchen på länge på en klippa vid Paradisbukkta.


















Superkul

Det blev en grym dag och kväll igår. (Kom hem med bara EN påse från shoppingturen för er som vill veta.) På kvällen igår hjälpte jag Märta att passa barn och så helt plötsligt blev vi så taggade på utgång. Efter 100 kilo godis och espresso-shottande var vi redo! Vi ringde våran söta norska jenta och hon ville hänga med hon också. Efter jobbets slut så tog vi oss in till Karl Johan och hade det superskoj hela natten! Trötta som bara den och med en brinnande mun från nattpizzan somnade vi sen hos norskan och drömde om elefantmannen.

Denna dag har bestått utav en massa skratt, skitmat, solning på en takterass, glass och filmmys. EN TOPPEN HELG SÅ ATT SÄGA!

Den här kan man ju dö för..




Hur mycket är klockan?

Att vakna sur är inte speciellt kul. Men det gjorde jag i alla fall. De höll på å banka och skrika en massa och jag trodde att klockan var typ sex och det är inte då jag vill vakna på en lördag. Jag glömde min mobil på övervåningen igår så hade ingen klocka här nere så var lite frustrerad. Satte på datorn för att få reda på klockslaget och blev lite smått chockad när jag såg att den var halv elva. Det måste nog vara en rekordsömn för mig i denna säng, utan att vakna en massa gånger! Så då blev jag glad!

Ska försöka ta mig upp ur sängen och städa iordning lite för som vanligt ser det ut som ett bombnedslag här. Sen blir det nog en repa på stan och inhandla diverse nödvändigheter och sen så blir det hårdkörning på gymmet. Sen så hoppas jag på bara en massa mys ikväll. Hoppas hoppas.





Jag lovar att jag inte ska komma hem med så många påsar idag...

Nu är jag glad

Det kändes som om det inte skulle bli någon vidare kul dag idag. Men sen så fick jag prata med två stycken sötnosar via skype som gjorde mig på bättre humör och nu är jag glad! Och jag har minsann varit duktig också. Kom precis hem från gymmet. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ta bilen och hämta lilla S på dagis. Vi ska ta en tur till mataffären och storhandla lite inför helgen. Det blir tacos till middag och efter det så blir det modevisning! Mamman här i familjen ska nämligen visa upp sin kollektion och det ska bli superskoj! Ni kan kolla in morami.no om ni vill kolla vad hon syr ihop för kläder!

Hej å hå

Idag tog Märta och jag oss i kragen och gick iväg till gymmet vid lunchtid och mosade våra kroppar. Blir förvånad om jag kan gå uppför trappen i morgon utan att känna riktig smärta. Får se om jag vågar mig dit i morgon också..

Nu sitter jag i min soffa och håller på med en massa saker så att jag snart blir galen. Det känns som om det är mycket som måste fixas nu inom en snar framtid men jag har noll energi till att göra det.


Så himla skönt att det är fredag i morgon.

Var det nån som sa ost?

Tisdagen den 17:e augusti år 2010. HALLÅ SNART JULAFTON JU!
Megaseg dag idag fast ändå inte, har burit tidningar och lådor så alla mina fingrar värker. Sen så värker min mage, mitt huvud, mina ögon och mitt hjärta. Så det finns ju inte så mycket mer att göra än att gå och dra täcket över huvudet.

Lillan blev i alla fall superglad när jag hämtade henne på dagis idag så det var ju bra i alla fall. Hoppas på en bättre morgondag. Pusshej!

Airplanes

Den här låten bara måste jag lägga ut på bloggen så att jag alltid kan minnas den. Den påminner mig om sommaren som varit. Min låt 2010.



Tjoflöjt vilken helg!

Toddeloo allihopa. Känns som om det var ett tag sen ni fick ett levnadstecken från mig. Men jag lever! Mer än någonsin kan jag nog säga. Det har varit en händelserik helg med god mat, fin-fin shopping, fest med massa norska jenter, segdeg-dag och makaroner och köttfärssås. Och pricken över i är att min svenska mobil är totalt borta. Gone forever. Antagligen tjuvad av någon under lördagsnatten eller så var jag helt enkelt en drulle och tappade den (vilket jag starkt tvivlar på!!). Surt att alla mina kontakter är borta och alla mina söta sms. Men men... Så har för tillfället ingen svensk mobil som man kan nå mig på om någon mot förmodan skulle vilja det... 

Dagen idag har gått superfort, både lämnade och hämtade lillan på dagis. Det gick bra trots en massa tårar när jag skulle lämna henne. Sen när jag skulle hämta henne så blev hon så himla glad och skrattade som en tok och skulle upp i famnen. Hon skulle visa mig sitt dagis ordentligt innan vi gick hem också, så nu har jag sett alla fiskarna i akvariet och blöjbytarhörnan.

Laddar nu upp inför ett corebar pass klockan åtta, går en liten powerwalk innan med Märta. Tjohej!


Playhouse

Som mest 5 barn runt benen idag. Tur att de är så söta, annars hade jag verkligen blivit HELT galen. Även om jag har fått ett antal utbrott idag så är jag ändå nöjd med denna dag. Vi har busat, lekt och varit ute på en promenad i det vackra vädret. Och jag har äntligen fått kramats med min underbara kompis som jag inte har sett på hela sommaren!! Sen en kommentar av pappan i familjen efter middagen: "Linnéa, hur ska vi klara oss utan dig sen?" Så ja, jag är nöjd. Nu sitter jag redo med träningskläderna på, ska snart traska till gymmet och köra spinning. Sen blir det ögon- och örongodis igen. Som jag har längtat!!







Ösregn

Idag har det inte hänt så mycket mer än att vi har varit inne hela dagen för det har öst ner regn hela tiden. Eller jo, jag och bebis körde iväg en sväng till mataffären med bilen och STORhandlade. Något mycket mer spännande än det har inte hänt här i Oslo.. En riktigt seg dag och för övrigt så slutade jag jobba precis och ligger nu som en strandad säl i soffan.

Jag är en elefant

Nu märker jag att jag är tillbaka i jobbvärlden igen. Varför? Jo, för att dagarna går så himla fort. Sjukt fort. Men jag klagar då inte det minsta. Är så glad att det går fort, för jag vill bara att den här delen av året ska försvinna så att det kan bli ett nytt år. År 2011. Vad jag ska göra då kan ni få veta en annan dag... Jag har i alla fall haft en toppendag idag. Varit ute på tur med alla jenterna till Frognerborgen och lekt en massa. Vi har också hunnit med att mysa, skratta och jag har fått bekräftat ännu en gång att jag är världens bästa barnflicka. Man blir ju inte annat än glad. Hehe.

Är ganska nyss hemkommen från ett street dance-pass på Colusseum. Haha, fastän jag var så dålig som jag vet inte vad så kände jag mig ganska cool på något sätt. Eller nej, jag kände mig inte ett dugg cool. Kände mig bara som en stor elefant. Men kul var det i alla fall!

Inte vet jag vad ni ska göra nu (VORE JU LITE KUL OM NÅGON KUNDE GÖRA SIG BESVÄRET ATT KOMMENTERA NÅGON GÅNG!!) men jag ska i alla fall krypa upp i soffan och kolla på tv innan en skypedate med en sötnos tar vid.


Supernanny

Min första hela jobbvecka på länge börjar nu och det känns bra. Sitter nu med bebis i soffan och myser så jag kan inte säga att jag direkt klagar på mitt jobb! Måste passa på att mysa ordentligt nu för snart så kommer jag inte få så mycket tid med henne på dagarna längre. På onsdag ska hon nämligen börja på dagis, hon har blivit så stooor!

Vi ska snart snöra på oss skorna och gå på en tur till mataffären och köpa lite mat (blir man förvånad?!). Sen blir det full rulle här hemma med en massa barn. Time to be a supernanny!



Godnatt!

Önskar verkligen av hela mitt hjärta att jag vore långt härifrån just precis nu.
Men sorgligt nog går det ju inte. Varför måste världen vara så stor?
Vi får mötas i drömmarna istället.
Slumra!

Äntligen gymmet!

Äntligen har jag släpat mina fötter till gymmet. Var på tok för längesen nu.. Katastrofalt att inte ha tränat på nästan hela sommaren. (!!!) Det blev i alla fall ett danspass, Zumba, plus lite styrka efter det = SVETT.
love it.

Nu ska jag bannemig sätta igång på riktigt med träningen igen, det är ju så kul och jag mår så bra utav det.

Nu ska jag sätta på mig springskorna och ge mig ut i solen på en powerwalk och svettas lite mer!



Superbra låt!


Frukter på ett fat

Det har varit en härlig dag idag. Supersol hela dagen. Det blev en 2,5 timmar lång spring/powerwalk-tur mitt dagen och sen lite solning i solstolen. Sen packade jag äntligen upp mina grejer ur min väska, så jag är nöjd med denna dag! Här i min ensamhet sitter jag nu och gör något jag tycker mycket om:
Äter en massa frukt och lyssnar på musik!






 

Tänk tänk

Fick förfrågan i morse om jag ville följa med familjen till deras sommarhytta i Larvik och tillbringa helgen där, men jag tackade nej. För det första så har jag inte packat upp min väska sen i tisdags och för det andra så behöver jag lite tid för mig själv. Jag måste tänka.

Vi har superfint väder här idag så nu ska jag bege mig ut på en lååååång promenad och försöka förstå mig på mitt liv.




Tusen takk

Fastän mitt huvud bara dunkar och mina ögon vill stänga sig så kan jag inte sova. Kollar igenom bilder på datorn från den senaste tiden och jag blir så glad. Jag har så många människor omkring mig som jag tycker så mycket om.
Tack för att ni finns!



You belong to me - Lifehouse



Kritvit i håret

Idag har jag och lilla S agerat fotomodeller i Frognerparken. Inte konstig att alla turister blir som galna när de ser en liten bebis med helt kritvitt hår som springer runt och skriker som en tok. Supersöt ju. Exakt ALLA kineser skulle ta bilder av henne, stackars lilla S blev rädd och då fick jag bli superhjälte och sätta henne i vagnen och springa därifrån...

Annars så har dagen bestått av att jag äntligen fick träffa E (en av döttrarna i familjen) som kommit hem från sin farmor. Jag, K och E har ritat och pysslat och gått och handlat tacosingredienser. Och nyss har hela familjen tryckt i sig på tok för mycket tacos, som vanligt... Men för att inte få dåligt samvete över det så drar vi nu ner på tennisbanan och lirar lite tennis!


Mys med min familj

I två dagar har jag nu varit här i Oslo efter sommarlovet i Sverige och det känns så bra! Lilla S har blivit så stor och hon är så himla söt! När hon såg mig på morgonen igår så blev hon lite blyg och gömde sig bakom pappan. Men efter ett tag kom hon fram och sträckte upp armarna och ville komma upp. Och sen släppte hon inte mig på länge och hon tog inte sin blick ifrån mig på hela dagen.. sötnos!

Igår var hela gänget ute på upptäcksfärd i Oslo och kollade in det som var mest spännande i staden. Vi hamnade först på ett folkmuseum och kollade hur det var i Norge förr i tiden. Sen så tog vi en färga från Bygdøy till Aker Brygge och fikade och strosade runt på Karl Johan. Kikade lite på slottet och gick sedan hem där det vankades grillat till middag.

Trots att vi hade gått i princip hela dagen så tog vi oss ut på en kvällspromenad till Frognerparken och kollade på alla nakna statyer, mycket trevligt! Trötta som aldrig förr släpade vi oss hem och kröp ner i sängarna. Så himla mysigt att min familj varit här!

I morse efter frukosten så tog de sitt pick och pack och åkte tillbaka hem till Ockelbo, en resa på 58 mil, och jag kan säga att jag inte är avundsjuk..

Det har verkligen varit skitväder här idag. Regnat och åskat heeela dagen. Så vi har varit inne nästan hela dagen. Var tvungen att gå till mataffären en snabbis och köpa potatis och när jag och S kom hem så var vi verkligen helt dyngsura.

Barnvakt är det som gäller ikväll, lillfisen sover och jag och K ska snart sätta oss i soffan och kolla lite tv.

Time for work!



Lite bilder från dagarna som gått..























Sista dagen i Sverige!

Jag kan inte förstå. Nu är den här sommaren i Sverige slut! Buhuuu.
Det har gått sjukt fort.. men jag har haft det så himla bra hela sommaren. Lite väl dåligt uppdaterat på bloggen kanske, jag vet, men ska skärpa mig nu i höst.

Under sommaren så har jag verkligen gjort allt jag har velat och jag ångrar ingenting. Lite bildbevis på att jag har haft det bra kommer inom kort..!

I morgon åker jag, lillasyster, mamma och pappa till Oslo. Vi ska brumma ner i bilen och så stannar mina familjemedlemar i några dagar så att jag hinner visa dom hur jag har det där borta.


Next update: IN OSLO!


P.s. Grattis till min lillasyster som fyller 17 år idag!

LOVAN BLOGGAR

det är ju väldigt shyrre att linnea bloggar så sjukt mycket, helt otroligt vad hon är duktig på det här! nej men snart åker hon ju till Norge igen, &&& jag mamma pappa ska skjutsa henne dit på tisdag! ska bli väldigt roligt och se hur hon har det där borta i stora staden :)
förövrigt vet jag inte vart linnea är.. hm borta, men hon kommer nog tillrätta snart, får man hoppas! nu ska jag dra mig till I C A och köpa hamburgare och sen vidare till stugan! puss and love


RSS 2.0