æ och ø

Idag har S varit på dagis, och som hon måste ha længtat efter att få komma dit før det førsta hon gjorde nær hon kom innanfør dørrarna i morse var att slænga sig i famnen på frøknarna! Man mærker verkligen att hon trivs dær.
Har nyss hæmtat henne och hon ær verkligen på bushumør idag, hon ælskar att rita. Och inte då bara på ett papper, utan æven på bordet och på de nya fina stolarna. Och nyss så høll hon på att kæka upp en magnetbokstav. Nu biter hon på en pensel också så jag måste agera barnpiga nu!

Min lilla groda

Lillan har varit hemma och varit lite småsjuk idag, stackars liten.. så vi har mest tagit det lugnt.. Vi har handlat lite, åkt rutschkana och myst. Och hon har då inte släppt mig med blicken på hela dagen, så söt!

Det blev en redig svensk middag ikväll: Potatismos och stekt falukorv, mums!

Jag har nyss packat ihop en massa grejer tills på fredag, åker till Göteborg på lång-ledighet! LÄNGTAR SÅ! Barnen här har höstlov nästa vecka, så då låter de mig ha höstlov också, snälla som de är.

Mitt i allt packande så kommer bebis ner till mig och ger mig världens största puss. Nu är min kväll räddad!




Bronsmedalj!

Längsta blogg-uppehållet på länge! Jag har nämligen haft bättre saker för mig än att sitta framför en dator och picka. Men nu är jag tillbaka! Jag har varit en sväng till Warszawa i Polen och varit med på något som heter Special Olympics. Och där har jag spelat något som kallas Unified basket ball. Kort och gott ett blandat lag av något utvecklingsstörda och normalstörda (jag?) människor. Bästa upplevelsen på länge! Vi kom hem med en bronsmedalj men det bästa av allt är att jag har träffat så många sötnosar där borta!

Men nu är jag alltså tillbaka i Oslo och här är det som vanligt jobb som gäller. Och nu är det hög tid för att sova!




Hej då

Nu var det ett tag sen jag visade mitt tryne här och det kommer nog ta ett tag tills nästa inlägg kommer också... Jag är i alla fall glad, har det bra och jag lever livet. Sen så har jag bestämt att jag ska sluta äta godis från och med nu och ett bra tag framöver. Och i morgon drar jag till Polen och spelar basket! Återkommer nästa fredag. Ha det!



Latmask

Det här har varit världens lataste vecka.
Men jag har inte dåligt samvete för det!

Äntligen helg, har varit hos Märta nu på kvällen och myst med tacos och film. Tidigt i morgon så tar jag bussen till Göteborg, så nu hoppar jag ner i sängen. Längtar sååååå!

...

Dagen har varit bra, varit ute och kört bil i hela norge känns det som och handlat MASSA mat. Ätit supergod grönsakssoppa till middag. Är nu trött som en gris. Ligger redan i sängen. Eller kanske ska säga att jag har legat här i 2,5 timme redan, varav jag har sovit i 1,5 timme. Allt står inte rätt till med mig känns det som.. min näsa, mitt huvud, mitt öga gör ont. Plus att jag har träningsverk och saknar en person så mycket att jag bara skulle kunna gråta.. kunde ju inte bli mycket bättre. Känner mig som världens minsta på denna jord. Ska dra täcker över huvudet nu och vänta på bättre tider.



Av någon anledning så måste jag lyssna på den här gamlingen när allt inte är som det ska...


Det luktar brännt fett...

Jag är verkligen ett praktexemplar på en person som inte kan ta tag i sitt träningsliv. Har kikat igenom min blogg lite och i 70 % utav inläggen så har jag skrivit att NU ska jag ta tag i mitt liv och börja träna "på riktigt". Så ska man bara behöva skriva en gång i hela sitt liv, inte en gång i veckan, typ varannan dag. Det tycker jag i alla fall. Men vad är det då som gör att jag inte kan ta tag i mitt liv? Jo, LATHET. Jag är en tjock, fet och lat gris.

Det där kändes bra.

Nu ska jag ta tag i mitt liv och dra till gymmet och bränna fett!

Bildbevis

Okej nu har jag det. Ett bildbevis. Igår när jag som bäst satt och myste i soffan så ser jag den, en spindel som springer över golvet. (Den andra på bara två dagar!!!!) Gav av ett skrik och sen hade spindeln bara en och en halv sekund kvar att leva. Spindeln kom från samma ställe som den andra så jag tror allvarligt att de håller på att bygga bo under min soffa. Soffan väger ton så Märta kommer hit idag och hjälper mig flytta den så vi kan undersöka spindel-saken lite närmare.

För er som är lite uppmärksamma så ser ni att det är ett litet märke till höger om den mosade spindeln, det är rester sen gårdagens spindel. (haha)

Tametusan så är det onsdag idag också. Nu ska jag sätta igång och vika tvätt!



Pinniga fiskar

Idag så har jag varit helt utsliten hela dagen.. känns som om en förkylning är på väg?! (peppar, peppar!!) Lämnade i alla fall lillan på dagis, sen höll jag på att svimma, då kom Märta och räddade mig. Vi gjorde supergod lunch och låg och sov i soffan till Sällskapsresan.. Sen blev vi tvungen att röra på fläsket, mot affären för att köpa 36 ägg och ströbröd. Hämtade E på skolan och S på dagis. Sen hem och göra hemmagjorda fiskpinnar, oooooooo så gott. Sen har jag fixat och donat nere på mitt rum och nu sitter jag här med en ansiktsmask i fejset.
Och nu blir det duschen!




Onödigt

Nu har jag nyss varit ute på äventyr. Ett mycket onödigt äventyr. Jag ska bli folkbokförd i Sverige igen så åkte till skatteverket för att fixa det. Men det visade sig att jag inte hade behövt göra det, norska skatteverket kunde inte hjälpa mig med det utan jag måste ta kontakt med svenska skatteverket. Gahh. 

Nu är jag hemma en liten stund och käkar lunch, snart ska jag hämta barn på skolan.

Det bli helstekt kycklig till middag och barnvakt ikväll.
Swooosh så är den här måndagen förbi!



:)




Äckel-spindel

Man kan vakna upp på olika sätt på morgonen. Idag så vaknade jag som vanligt av alarmet halv åtta. Eller vaknade och vaknade, det kändes som om jag gick i sömnen för jag var så trött.. men jag kom upp ur sängen i alla fall. Trodde aldrig att jag skulle bli pigg. Men då. När jag står framför spegeln, så ser jag den. VÄRLDENS STÖRSTA SPINDEL som kryper längs med väggen på andra sidan rummet!! Och då kan jag tala om att jag vaknade. Jag blev så rädd och hanmade i chock men efter ett tag så kom jag på mig själv och tog en tidning och smackade den. Jag tog ett bildbevis, men smart som jag är så råkade jag radera bort bilden och spindeln ligger nu ute i soptunnan. Men jag lovar att den var stor. Haha. Det var min morgonhistoria. Nu ska jag ut och åka tåg.
Hoppas ni får en bra dag!

26 minuter

Jaha, då var ännu en helg över. Kan inte fatta att tiden går så himla fort! Men man säger ju som så att tiden går fort när man har roligt, så jag antar att jag har det kul mest hela tiden!

Jobbdag i morgon.. 26 minuter kvar tills det är måndag. Pjuu. Har en massa grejer som jag måste fixa.
Nu tar jag ett hopp ner i sängen!







Sötaste tjejerna i stan! Märta, Rebecca och jag.


Fika fika fika

Lite smått sliten idag om man säger så efter en superkul kväll/natt/morgon.
Men man ska känna att man lever!
Jag är så glad att jag har så fina vänner. Fika nu med norskan och svenskan.





Mysigt

Nu ligger jag nerbäddad i sängen med en kopp te, mörk choklad och min bästa kompis. Vi ska sätta på en film nu och ladda upp inför morgondagen.
DÅ BLIR DET FEST!


Löv på marken

Dagis har stängt idag så lillan är hemma med mig. Nu på morgonen/förmiddagen så har vi varit ute på en lång tur. Gick först runt i Frognerparken och sen gick vi till lekplatsen och lekte en massa.
Hon är så söt.. hon skrattar, hoppar runt som en tok och dansar hela tiden som om det inte fanns några problem alls i världen. Jag blir så lycklig bara av att se på henne! Efter att hon har sovit sin middagslur så ska vi gå över till Märta och V för en lekdate i någon timme. Ikväll så kommer barnens morfar hit på middag så jag måste klura ut något gott som vi ska äta då... någon som har något tips??


Idag märkte man att hösten är här. Mössa och jacka på och en massa löv på marken.

Och jippi för det, för jag älskar hösten!






RSS 2.0