Pepparkakor

Det känns som om mitt liv just nu består mest utav träning och pepparkakor... Sen så lyssnar man ju på en och en annan bra låt ibland också... som den här till exempel!!


22 dagar

Idag har jag varit duktig. Var ut på en snöig lång-promenad med två hundar och en Märta på förmiddagen. Sen så har jag legat i soffan resten av dagen och kollat på svenska filmer. Hehe. Känner att jag måste börja återgå till det svenska språket nu när det börjar närma sig, bara 22 dagara kvar nu. (!!)

Men har faktiskt gjort lite nytta idag också... Tvättat en hel flock med kläder. Utfört ett viktigt uppdrag och lagat supergod mat. Har varit ruskigt förkyld i helgen men nu känns det mycket bättre. Min röst har återgått till sitt ursprung. Nu ska jag ta kontakt med mitt folk i mitt hemland, tacka vet jag skype!



Tre gubbar och en lussebulle

Det blev som jag trodde. Alla fick pepparkaks-hysteri. I ca 10 minuter. Sakta men säkert slank alla ut från köket till tv-soffan så då satt jag där själv och kavlade ut den jäkla degen och fick baka pepparkakor i min ensamhet. Gahh. Tur att dom blev goda i alla fall. Bakade ett gäng med lussebullar också, längtar redan tills imorgon när vi ska ha första adventsfrukost. (=Lussebulle-frukost!)

Natta!










nu busar jag allt!

Linnea har fått städmani och skrubbar sitt rum med badrumsspray så då passar jag på att smyga mig in här och lämnar ett litet avtryck!
Igår tog vi en långpromenad med min värdfamiljs hundar när vi slutade jobba... och snacka om att det blivit kallt här! Sibirisk vinter for real alltså! Brrrrrr! Efter den pärsen festade vi loss på ett stort lass av världens godaste sushi;
..och efter maten totaldäckade vi i soffan som ett gammalt gift par! Kul tjejer!
Imorse vaknade vi superförkylda så dagen har i princip bara bestått av film och varm choklad. Med undantag för en långprommis med dogsen innan frukost.
Nu ska vi åka och köpa bakplåtspapper.. ikväll väntar pepparkaksbakning med kidsen i Linnéas familj. Pax äta all deg!!
TJOHO SKOTERSKO! / Märta Fjärta

Bullar bullar bullar

Blev ett besök hos vår kära vän Gym Met idag på förmiddagen, resultatet: Powerwalkade bort en kaka.

Efter det besöket blev det bullbak här hemma! Och nu känner jag att jag lätt skulle kunna trycka i mig alla bullar som finns i världen. Jag borde faktiskt få göra det också, för idag är det 1-års jubileum! Har nämligen jobbat här i denna familj i exakt ett år idag. Tiden har gått så jääääkla fort. Bra initiativ Linnéa. Nu blir det bullfest!








En månad kvar!

Exakt en månad kvar. Exakt en månad kvar till JULAFTON! Det är ju sjukt..! Har nyss slutat jobbat för dagen och sitter nu och myser och firar att det är en månad kvar med en kopp glögg! Om exakt en månad vid detta klockslag så ligger jag helt utslagen på golvet i stugan. Helt utslagen av allt för mycket mat, godis, vildmarkspoolsbadande och för många julklappar. Men det är om en månad det. Nu lever vi i nuet.

Dagen har varit bra. Blev ett stenhård pass på gymmet med Märta på förmiddagen, snabblunch hos mig och sen körde vi iväg till Smartclub i Nesbru för att storhandla. Och då menar jag STORhandla. 3 vagnar med mat blev resultatet. Hem med allt käk och sen iväg till skolan och dagis och hämta ungar. Och sist mys-middag med familjen.




28

Nedräkning pågår numera nästan dygnet runt i min hjärna och det här ser bra ut.
28 dagar kvar i Norge.

Tro inte att dessa resterande dagarna kommer gå långsamt. Här är det något inplanerat hela tiden.

Var till gymmet idag och köttade. (Och kan bara säga att jag har ont i mitt främre smalben.)
Vår belöning för att vi var så duktiga var en sväng i bastun, och vi kom nog underfund med att vi inte skulle ha en chans i bastu-VM, i alla fall inte jag...
Märta och jag har bestämt att vi ska bli stamkunder på gymmet nu tiden fram till jul. Och detta är inte bara något vi säger, vi SKA verkligen.

Nu ska jag göra något som jag inte har gjort på flera månader känns det som.
Jag ska gå till Märta för att ha tisdagsmys.

Degigt

Vaknade i morse av att jag var skiträdd. Trodde att det var en man under sängen som skulle ta tag i mina fötter när jag hoppade ur sängen och så trodde jag att den där jäkla flickan i Psalm 21 stod utanför min dörr.. måste nog ta och sluta kolla på skräckfilmer för evigt för jag skrämmer upp mig själv som en gris.

Eftersom gårdagen var helt värdelös (förutom de sista timmarna på dygnet) så tänker jag att jag skulle göra något bra utav denna dag, så nu är det värsta bageriet här. Håller på och bakar massa gött bröd som jag och Märta ska äta till lunch.

För övrigt så längtar jag så häääääääär mycket till i morgon.





Värdelös dag

Har verkligen inte gjort någonting idag känns det som. Försökte nyss göra den värdelösa dagen inte fullt så värdelös genom att gå till gymmet och köra skiten ur mig, och jag måste säga att det funkade ganska bra.


Men nu kom jag på en grej som jag har gjort idag. Jag har mördat min
repeat-knapp, för den här är ju sååå BRA!!! Bästa musikvideon ever också...


4 dagar och 7 timmar...


Så länge sedan var det sen ni fick ett livstecken från mig. Nu kommer ett livstecken igen och jag kan bara säga att jag lever. Det enda som jag kan klaga på nu är att jag har ont i halsen. Och att det inte är fredag. Längtar så mycket tills fredag att jag spricker snart...

Och jag längtar tills om 36 dagar. För då är jag hemma!!

ÄNTLIGEN

och det med STORA bokstäver. Har suttit i 5,5 timmar nu och skrivit om cellandning gener tensider mitokondrier ribosomer massa massa massa så nu är jag helt död i hjärnan. FYFASEN vad skönt! Det var nämligen det sista jag skrev på den kursen och det är jag redigt glad över kan jag säga. Nu kan jag bara ta det lugnt och njuta av de sista 39 dagarna som jag har kvar här..!

Äntligen är det helg också! Barnvakt ikväll här hemma med tacos och glass. Sen tidigt i morgon så drar vi på jente-tur till Sverige för att shoppa! Sen utgång på kvällen. kul Kul KUL!

Jag är så bra

Idag har jag verkligen gjort allt som jag inte skulle göra.

Jag har inte ätit luft som jag lovade mig själv igår.
Istället har jag ätit massa götta som brownies, skummtomtar, chockladmousse och pepparkaksdeg.
Jag har inte pluggat hela dagen som jag lovade mig själv.
Istället har jag varit till Ikea och köpt pepparkaksdeg.
Jag har heller inte pluggat hela kvällen som jag lovade mig själv.
Istället har jag träffat jultomten.

Haha. Men det skiter jag i och så går jag och lägger mig framför tv:n.

Mini-nea

Jag extraknäckte som kock idag så här på förmiddagen/lunchen. Chokladmousse, focaccia och maränger blev det. Allt lyckat faktiskt, hör och häpna! Så ikväll blir det en massa nam-nam.
Har sprungit mellan köket och min bok så nu är jag helt slut i skallen och det känns som om ögonen ska ploppa ur snart... Just nu så skulle jag bara vilja krypa upp bredvid en söt en och bara mysa. Känner mig lite liten faktiskt, typ lika liten som jag var på den här bilden!!






Nattning av tre små barn

Jobbade lite extra idag för föräldrarna tog sig en sväng till biografen.
Nyss, efter lite motstånd, fick jag ner sista barnet i sängen. Dagen i övrigt har inte bestått av så särskilt mycket, har haft min bok upptryckt i trynet i princip hela dagen. Kör stenhårt nu denna vecka, sen får jag äntligen lite lugn och ro... Jojustja, gjorde supergod mat idag, hela familjen älskade det!
Specialare kyckling a la Linnéa med sötpotatis och citronpepparsås.
Vilken kock jag är alltså, hehe.

Nu ska jag hoppa i pyjamasen och äntligen få höra lite örongodis!
I morgon är det onsdag, SNART HELG!!




Choklad-topp

Gårdagen såg ut så här: Sömn till klockan 11.00. Frukost på sängen med Mad men-maraton till klockan 17.00. Ombyte och jobb som "fixarochdonartjej" här hemma på mammans födelsedagsparty. Sen utgång på det med Märta och co. Så nu mår jag som jag förtjänar.

Nu ska jag plugga och för att jag ska klara av det så måste faktiskt denna skönhet få åka ner i min mage. Den bara måste.




Klardig

När man säger det nyuppfunna ordet klardig, ja då måste det helt enkelt vara fredag. Ikväll blir det en fredagskväll som verkligen är välbehövlig kan jag säga. Film-mys i min bäddsoffa med glass och choklad. Och självklart även med min lilla ärta.

Talking to the moon


Mina nya kompisar

Om ni undrar vad jag gör så är jag just nu inne i en djup pluggkoncentration. Känner mig duktig som prioriterar plugget istället för att sova. (måste bara prioritera bloggen nu en liten stund för eran skull!) Är trött som en gnu och vill helst av allt bara krypa ner i sängen under täcket, men plugget måste göras...

Dagen i övrigt har gått fort som attans. Har varit en riktig hemmafru: Tvättat och vikt kläder. Handlat en massa mat. Bakat bröd. Hämtat barn på skola och dagis och lagat mat.

Ska nu gå tillbaka till mina nya kompisar som ni ser nedan.
Vi ska ha jätteroligt tillsammans.


Tjo!

Idag har det varit en sån där dag som har varit så seg med ändå har den gått fort. Fick mig en morgon-promenad från Märtas hus i morse. Svart som i natta var det och självklart så trampade jag ner i världens gegghål på vägen hem så mina skor är numera bruna..

Lämnade lillan på dagis och vid 10 befann sig Märta och jag på gymmet (!). Blev ett styrkepass + bastu-VM. Vi ville testa hur de gör i Finland så vi satt där tills vi höll på att flyta bort...hehe. Sa även upp mitt gymkort.. uhh sorgligt.

Sen blev det:
Te-lunch + filmmys. (Fast jag egentligen skulle plugga, fy på mig!!)
Hämtning av en överlycklig bebis med massa sand i ansiktet.
Lax-middag.
Och nu SKA jag plugga.




Regn=mys

Idag har det varit en regnig dag vilket betyder att det också har varit en mysig dag. Märta och jag har bara tagit det lugnt och legat inne i soffan, hehe. Väntar nu på att lasagnen ska bli färdig och sen efter middagen går jag hem till Märta för sleep over. Som jag har längtat!


Druckit några liter te har vi också gjort idag och kollat på den här filmen för hundraelfte gången, konstigt nog är Sex drive alltid lika bra!! haha..



36-14

36 arbetsdagar kvar i detta land och 14 lediga dagar (JIPPI!). Kan inte fatta att tiden har gått så fort. Vad har jag egentligen gjort under den tiden? Ja det kan man ju fråga sig.

Idag är det i alla fall tisdag och jag har nyss blivit av med skitungen. Pappan lämnade på barnehagen idag så det var skönt. Nu ska jag sätta igång och springa runt i huset och försöka skapa lite ordning och reda. Ska vika ca 1 ton med kläder så jag har lite att göra. Och sånt tråk blir ju alltid lite roligare om man har lite musik i öronen...




00:17

Ojsan.. varför ska jag alltid komma på en massa grejer som jag måste göra när jag egentligen ska sova? (som t.ex. att blogga!!) Nu var ju klockan lite mycket. Men men. Jag har i alla fall varit så glad idag! Har trippat fram på små rosa moln och jag är bara så glad. Önskar bara att jag vore någon annanstans.. men näe, jag får krypa ner under täcket här i min ensamhet...

Visar nedan två bilder som jag kom på beskriver min helg superbra. En massa götta att äta + supertrevligt sällskap!






RSS 2.0