Mosterdag

Har verkligen haft fullt upp idag. Tränat, haft frukostdate och planerat inför en späääännande resa i höst. Sen så efter att Erik slutat skolan så drog jag, Lovisa, Erik och Klara till Sandviken för en moster-dag! Vi tuggade äckliga tuggummin (eller var de goda? haha) och dunkade musik in till badhuset. Plaskade runt i några timmar tills vi var helt slut och sen blev det käk på donken innan vi åkte hem igen. Det har varit superkul och vi har skrattat. Det kan liksom komma vad som helst från en 6-årig mun. Haha.

Är tröttare än tröttast nu så ska slänga mig i soffan och slappa och ska verkligen försöka att inte somna. (vilket jag inte tror kommer gå så bra, haha.) Fast först ska jag slinka in i köket för mamma bakar bröd och det luktar nam nam!


Tack!

Jag har haft en toppenkväll. Mina vänner är verkligen helt underbara. Verkligen äkta vänner. Även fast vi inte hör av varandra så mycket så känns det som om det var igår som vi träffades sist och vi flamsar och skrattar som vanligt. Alla har fått berätta vad som händer i sitt liv just nu så nu vet vi allt om alla igen, haha.

Så tack så mycket tjejer och på torsdag så köööööör vi!!



Effektiv eller vad!?

Ojojoj. Idag händer det mycket. Jag har:

Varit till frisören i tro om att det var drop-in från klockan nio. Självklart var det inte det men som tur var så fanns det en tid vid halv elva så fixade frillan då istället. Och jag säger bara en sak: Guuu vad skönt.

Hälsat på mormor. Alltid lika mysigt.

Tränat. Beach 2010 här kommer jag!

Duschat. Den hittills bästa saken på denna dag.  

Städat typ hela huset. Vad gör man inte för att göra sin mamma glad?! 

Tvättat. Har insett att jag måste köpa nya kläder, haha.

Lagat mat. Eller lagat och lagat. Bredde en macka.

Pratat med systrar i telefon. Lugnt om jag lånar din tröja Lovisa?? 

Och just nu så öser snön ner här i Ockelbo. Blä.


Jag ska bara fixa i ordning mig lite nu och sen så åker jag först in till Sandviken och träffar mina bästa tjejer där och sen drar vi vidare till Gävle och käkar middag. Kommer bli så kul!






Lovan här!

cha cha bloggen

Nu sitter jag (lillasyster) och kollar ut över ett grådaskigt Ockelbo och väntar på bättre tider, näe va fan, väntar faktiskt på mat, haha. Nu först ska vi äta mat, fläskfille sås och klyftisar, inte likt linnea de inte, men de va faktiskt jag som bestämde så då får hon allt äta.
Efter det ska vi dra till badhuset på lite shaking in the water med gamlingarna, grymt härligt och skaka bort lite fläsk, har man ju gott om som sagt.



Tröööööött

Fastän jag hade satt upp lappen på min dörr så blev jag väckt. Men det var utav söta Klara så det gjorde inte så mycket. Klockan var tolv när jag gick upp... eller? Man ställde visst om till sommartid idag så det blev frukost kvart i två! haha

Jag har varit så himla seg hela dagen idag, haft ont i huvudet och varit så trött. Låg i soffan från att jag vaknade tills femtiden då vi masade oss ut på en promenad. Nu håller jag på att somna här i soffan så ska hoppa in i duschen och sen blir det filmtajm i sängen. Och i natt så får jag till och med sällskap. Mysigt det.

Spontant är det som räknas

Jag skulle egentligen ha en lugn kväll och gå och lägga mig tidigt idag eftersom jag sammanlagt fått runt 6 timmars sömn de senaste två nätterna. Men eftersom det är så att när jag och Johanna väl har kommit på någonting så går det inte att ändra på, det spelar ingen roll hur trötta vi är.
Så vi bestämde oss för att dra in till Sandviken för att äga dansgolvet så det var bara att ta på partykläder och så tog jag bilen och plockade upp Johanna och så körde vi in till Sandviken!

Vi har nämligen kommit på att det är dessa spontangrejer som verkligen är hur roliga som hels. Jag hade i alla fall en grym kväll för fick träffa en massa folk som jag inte sett på länge och samtidigt dansa loss, haha!

Fast jag kan säga att jag är trött nu. Och då menar jag verkligen T R Ö T T.
En sak som ska bli så skönt är att jag ska sova i min säng. MIN SÄNG som jag inte har sovit i på ca tre månader. Gissa om jag kommer sova gott!?

Den här lappen hamnar i alla fall på dörren för nu ska jag starta min skönhetssömn.

GOD NATT.



Mjölk i vinglas

Tjoho! Är nu hemma i min favoritsoffa. Hemma i Ockelbo. Jag fick världens bästa mottagande idag när jag kom med tåget, massa kramar och sen körde jag hem till Gäverängevägen. Och gissa vad jag fick då? Haha, ärtsoppa! Det godaste jag ätit på länge. Har gosat med mormor och syrrans familj hela eftermiddagen och snart ska jag köra ut lillsyrran och hennes polare ut i skogen. Mamma och pappa har en massa besök här ikväll så jag ska slinka över till syrran och käka grillat.





















































Helt perfekt. Ärtsoppa och mjölk i vinglas!

 







Längtar

Nu är det snart dax. Allt är packat, skorna är redo och det enda jag väntar på nu är att bebisens mamma ska komma och ta över henne. Längtar som en tok nu!



Hide away

Här kommer en liten bra låt så här på morgonkvisten...




Nu ska jag käka gröt!

Packat och klart

Nu är jag riktigt stolt. Har packat allt som ska med hem till Sverige. Riktigt bra jobbat, men hade nog inte klarat det utan bland annat den här... 





Jag har alltså packat nu på förmiddagen. Känns bra att ha det gjort fastän vi inte åker förrns i morgon eftermiddag. Men jag brukar ha en tendens att packa i sista sekunden så jag tänkte jag skulle bryta den trenden idag, haha.

Städgubben kom precis så nu börjar han väsnas med dammsugaren så att bebisen kommer vakna.. fastän han är den sötaste gubben jag någonsin sett så hatar jag honom just nu. Hon hade gärna fått sovit i i alla fall en halvtimme till. Men men.

På eftermiddagen blir det en sväng till mataffären och sen så tar vi en promenad till skolan och hämtar barnen.
Blir nog barnvakt ikväll också.. och efter det köttning på gymmet!!

It's close

Nu längtar jag verkligen hem. Jag kommer ha fullt upp när jag kommer hem, men vem har sagt att jag ska på semester liksom? Det var ju nästan tre månader sen jag var hemma sist och jag ska hinna ta igen all den tiden på typ en vecka. Det blir lunchdejtar, party, mys med familjen, kompisar, äventyr, barnpassning, promenader (jag saknar dig Östby!), stugan och mat. Jag och Märta har faktiskt gjort listor på allt som vi ska stoppa i oss när vi kommer hem. Så MAMMA bered dig på att tillbringa lite extra tid i köket, haha.

Nu är det verkligen nära också, onsdag i morgon och sen på torsdag så drar vi.
Borde kanske börja fundera lite på vad jag ska stoppa i väskan?  

Men ska hinna jobba lite till innan jag får påsklov. Idag på eftermiddagen ska vi pallra oss ut i regnvädret för det är öppna förskolan som gäller. Träning ikväll och sen pyjamasparty hos Märta.

Hoppas ni får en toppen tisdag idag!




What's wrong?

Märta och jag tog Priusen här hemma och tog en sväng till Sandvika Storsenter bara för att kolla lite nu på kvällskvisten.

Kolla?!

SJÄLVKLART och som vanligt
kommer jag hem med typ hundra påsar känns det som. (Jag som bara skulle köpa en halsduk.) Haha, jag blir så trött på mig själv. Men när jag kom hem och visade och klagade över vad jag hade köpt så sa mamman här i familjen att man mår bra av att shoppa. Och jag vill ju må bra. Så därför ska jag inte ha dåligt samvete för det här, haha.

Nu blir det snart på med pyjamas och krypa upp i sängen och kolla lite på tv.

Natta.






Måndag

Har haft det toppen i helgen med Märta och hennes föräldrar. Vi har strosat runt på Karl Johan, gått promenader, ätit massa god mat och bara myst. Var även DJ på lördagskvällen, K hade födelsedagsdisco och det känns som om jag fortfarande har lite smått hjärnblödning efter hög musik och en massa barnskrik, haha men kul var det.

Helgen har varit en sån där helg utan måsten och vi har verkligen njutit av att vara lediga. Men idag börjar alltså allvaret igen. Ena lillgrisen är hemma och är sjuk idag så ska passa på både henne och bebis. Så nu ska jag hoppa upp i soffan och mysa.





Jag och Märta i Frognerparken


GODMORGON!

Upp och hoppa klockan åtta på en lördagmorgon efter ca 4 timmars sömn.. inte illa va!?

Lite uppdatering från igår:

Hela Oslo var en enda dimma. Riktigt trist. Men det blev i alla fall en powerwalk med vagnen på eftermiddagen. Vid fyra smet jag iväg till gymmet och körde ett pass spinning och sen så gick jag iväg till Märtas hus där jag var bjuden på middag. Vi käkade räkor, och då menar jag RÄKOR. Har nog aldrig sett så mycket räkor på en och samma gång. Gott gott! Märtas mamma kom igår hon med, myys!

Men varför är jag då vaken nu? Jo, jag och Klingarna ska iväg på lite äventyr. Blir Holmenkollen och Karl Johan. Så idag ska vi vara lite turistiga. Sen ikväll så ska jag vara DJ. Wow wow, blir nog en spännande dag ska du se.

See ya.


I'm sooo lucky

Igår kom Märtas pappa hit till Oslo och han hade med sig lite grejer till mig. Bland annat fick jag teckningar av världens bästa systerdotter Klara. Och ni vet den där känslan när man vill skrika, skratta och gråta på samma gång?! Den känslan fick jag igår. JAG VILL HEM NU!





Do the washing

Jag förstår mig inte på mig själv. Hur kan en enda person tvätta så mycket? Tvätten i tvättkorgen växer sjukt fort och det känns som om det enda jag gör är att tvätta.. Så ja. Just nu så tvättar jag för fullt och har en hel hög med kläder här som ska in i garderoben...

Jag klarade av att se halva CSI hos Märta igår. Råkade blunda lite och sen så var det kört. Jag somnade som vanligt. Men trött blir man om kvällarna när man lever ett så pass aktivt liv som jag gör, haha.




Hej hallå

Woho. Jag klarade av första dagen på veckan, så duktig jag är. Var på box igår och vi körde verkligen skiten ur oss. Det var skönt det.

Vet ni vad?! Bara en måndag kvar nu i Norge.. för snart åker jag hem och hälsar på! Nästa torsdag landar jag på svensk mark och blir hemma i lite mer än en vecka för att sedan dra tillbaka till Oslo. Ska bli så kul att få komma hem och umgås med alla mina sötnosar där hemma. Längtar!

Fin fint väder här idag. Blir en promenad till öppna förskolan efter lunch,
X-fit ikväll och efter det CSI hos Märta.
Låter som en bra plan för denna tisdag tycker jag.


Och hur bra är inte den här då?!


Äntligen

Äntligen äntligen fredag.

Jobb hela dagen och hela kvällen. Sen är det helg!




Unnecessary

Ja, då har man fått mat i magen igen då. Mästerkocken (d.v.s jag) var i farten idag och det blev lax och ugnstekta grönsaker. Namma namma var det. Idag så har det varit en riktigt seg dag kan jag säga. Vaknade i morse av hatsignalen från Märtas mobil och ville bara dra täcket över huvudet och sova hundra timmar till. Men ikke. Upp och hoppa!

P.g.a. ett punkterat hjul så var jag tvungen att ta sommarvagnen idag på promenaden.. som liknade en rullstol? Vi gick i alla fall först till Märta och sen gick vi allihopa därifrån till vårt kära ICA där jag handlade diverse mycket viktiga saker. (Eller inte.) Känns som den här dagen är den onödigaste på länge.. vilodag från gymmet ikväll också. Vad ska man då hitta på? Fast det blir nog inga problem för mig, har nämligen typ hundra kilo tvätt att ta reda på. Kul dag.

Förresten. Igår så fann jag en ny vän...



Time for exercise

Nu är det dax för köttning på gymmet. Jag säger hej och välkommen träningsverk redan nu.

Nu kööööör vi.



Jag är glad..

.. för solen skiner idag med! Nu så är då våren här snart. Efter lunch tar jag på solbrillor och lägger barnet i vagnen och så går vi ut på en lååång promenad. Vad ska ni hitta på idag?





Dagens lunch...

... som numera ligger i magen!

Nu ska vi ut i solen!





 


This is me

Hej alla glada! Tisdag idag och det verkar som om solen tittar fram lite. Härligt!

Jag har varit vääääldigt effektiv nu på förmiddagen: Har städat, diskat, tvättat, skypat och bakat. Är jag inte duktig? Haha.

Snart kommer Märta hit på lunchdate, sen blir det prommis. Kanske till sportaffären och kika på ett underställ?

Lillfisen här har fått sig en öroninflammation, stackarn. Så ska spruta in lite medicin i hennes mun nu snart.. Får se om jag får i henne något.. Det ska tydligen smaka apa det där...


Jaa och så här ser jag ut idag:

 





Mysigaste tröjan ever...


Bebisfri

Jag hade visst en sån tur jag så jag blev bebisfri ända fram till halv fyra idag.

Så nu blir det en sväng på stan med Märta!





True to me

Tråkväder här idag. Men jag är glad ändå och det har jag varit sen jag vaknade idag. Det händer nog inte så mycket här idag.. Bebis sover nu och på eftermiddagen ska hon iväg med sin mamma och få en vaccinspruta.. Blir en promenad med vagnen sen när hon kommer hem, sen ikväll så blir det träning. OCH. Höll på glömma det viktigaste: Ärtsoppa till middag, mums. Haha.

Jag blir på bra humör när jag lyssnar på den här. Så lyssna på den ni med om ni vill blir lite glada.




Ser fram emot den här veckan, känns som om den kommer bli toppen!

And now it's over again

Jag har haft en toppen helg! Men det blev lite mer jobb än planerat.. natten mot lördag så ringde pappan vid 01.00 och sa att han ville vara kvar på festen han var på lite till och undrade om det var okej.. Så det blev så att jag passade lillan hela natten och sen på morgonen också. Men vad gör man inte för lite extra kosing! haha

Igår blev det lite (?) shopping och så lekte jag pt och körde ett mördarpass med Märta på gymmet. Kycklingvingar, smoothie och filmmys bjöd kvällen på. Vi somnade som vanligt lite tidigt kanske.. haha men vi var visst lite trötta. Idag tog vi oss ut i solen. Satt på altanen här hemma och stekte lite. Och det verkar ha funkat för mitt ansikte kokar nu, haha. Nu är det dax för lite skypeprat för min del. Hörs i morgon!




Fru Linnéa

Pappan här i familjen sa precis innan han åkte idag att i hans nästa liv så ska han gifta sig med en tjej som har varit au pair. "Du kan ju redan allt som har med ett hushåll att göra, hålla reda på en åttaåring, en sexåring och en ettåring samtidigt som du lagar mat, städar och fixar. Och du är så ung. Du måste vara en helt perfekt fru." Haha. Jaa känns faktiskt som om jag verkligen kan det här med att vara "mamma" nu.
Kände mig lite extra duktig idag också. För tror inte det är alla 20-åringar som bakar bröd, viker tvätt och dammsuger runt halv tolv på en fredagkväll... Men det är mitt liv just nu och jag gillar det. Haha.

Kvällen har för övrigt gått bra. Det blev pizzabak, en massa bus och en massa popcorn. Helt okej fredag så att säga. Och det är inte förrns nu som jag kan sitta med ro i soffan och känna att det äntligen är helg.. så NU alla fans så är det HELG!

Min busunge

I natt så har bebisen nästan inte sovit någonting.. hon har vaknat varje kvart och skrikit som en galen gris. (Tur att jag inte jobbar nätter kan jag säga..) Så hon fick alltså lite sovmorgon idag och hon vaknade nyss...

Idag är det ju fredag! Wihoo, den här veckan har gått grymt fort! Det blir jobb hela dagen idag för mig, ska nämligen vara barnvakt ikväll åt de små trollen. Blir pizzabak och mys.

Nu ska jag gå och göra lite gröt åt lillfisen och sen så ska vi mysa.. och det kanske blir en promenad på förmiddagen idag?!




Ibland blir jag galen på ungen. Men ändå är hon så söt och hon är min lilla busunge!!

Dripp dropp

Torsdag idag och snart helg! Dock blir det barnvakt för mig i morgon kväll, men annars så är jag nog fri från jobb resten av helgen...

Det har varit hur fint väder som helst hela veckan, solen skiner som bara den och snön börjar smälta. Mycket bra för jag vill ha vår NU! Kommer bli så härligt att inte behöva sätta på sig en massa kläder så fort man ska gå ut.. Vill också ha vår nu så att det kan bli sommar snart. Längtar så mycket...






Roliga tjejer vi var igår då. Satte på en film vid kvart över nio och vid tio sov båda två. Haha men vi hade det mysigt ändå. Nu så ska jag gå upp och ta upp en galen bebis. Sen kommer Märta hit på lunch och efter det ska vi ut i solen. Ha det!


Min bästa kompis

Efter ett stenhårt pass på gymmet så förtjänar jag verkligen att bara ta det lugnt nu. Och det ska jag göra med den personen som jag tycker mest om här i Norge. Min bästa kompis.







Yesterday

Alla satte på sig solbrillor och gick ut i solen. Idag ska vi ut igen!












Hallå...

... Det är ju FINVÄDER idag! Så efter lunch blir det promenad med bebis och Märta och sen drar vi en sväng på öppna förskolan. Sen ikväll är det som vanligt på tisdagar mys hos Märta, längtar så himla mycket!

OCH

Grattis till världens bästa pappa som fyller år idag!! GRATTIS!








Jobb

Jobba jobba jobba. Idag är det måndag så alltså är det jobb som gäller. Jag älskar mitt jobb och idag är jag glad. Lite småtrött bara, men idag SKA jag gå och lägga mig tidigt... eller?
S sover nu men det ska inte jag göra. Måste verkligen städa mitt rum. Grejer lite överallt och nu har dammråttorna kommit igen..

Efter lunch drar vi nog till Märta och sen på eftermiddagen har jag lite ärenden som jag måste fixa.. Sen träning ikväll! Dax att dra på lite musik för här ska det bli rent!


RSS 2.0