305

För 305 dagar sedan kom jag till Norge för att börja jobba som barnflicka. Började jobba i Billingstad hos en familj, men stod inte ut där mer än någon månad. Bytte till världens underbaraste familj i Oslo som jag kommer sakna under mitt sommarlov!

Även fast jag har haft mina motgångar ibland så är det här något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det har hänt mycket som jag är så glad över. Idag drar jag mot Sverige och det bara pirrar i magen utav lycka! Har väntat på det här allt för länge nu känns det som, men äntligen är dagen kommen!




Sista natten...


... i Oslo på ett tag nu och det känns bättre än någonsin! God natt!




Ut med båten

Igår var härligaste kvällen på länge. Jag följde med Märta och hennes värdfamilj ut på en båttur. Jag blev blöt, jag drack te, bara njöt av livet och solen och hade det jättemysigt!

(Gjorde kväller lite för sent igår också men somnade lycklig och med ett leende på läpparna.)


Har fått mycket gjort idag. Tvättat en massa sängkläder, storstädat källarvåningen, bakat grymt goda muffins, handlat och pratat med sötaste lillasyster. Klockan fem blir det pannkaks- och soppmiddag och sen så går vi allihopa till grannen med muffinsarna och tar ett dopp i deras bassäng!















































IMORGON DRAR JAG TILL SVERIGE!!


Kun for meg


Min bästa låt just nu..



En eftermiddag i Oslo...











Barn- och städflicka

Nu är det bara några dagar kvar tills jag åker hem och snart drar Märta till Rhodos. Vi kommer vara borta från varandra i en månad så nu måste vi umgås järnet hela tiden om vi ska klara av detta. Sitter nu i en soffa och kollar på när Märta hoppar runt med en sax samtidigt som hon klipper sönder alla sina kläder. Nej, hon är inte normal men jag tycker om henne ändå.

Vi har lite projekt här nu. Hela hennes lägenhet måste städas och eftersom jag är så snäll så hjälper jag självklart till. Michael hjälper till lite han också.



Lyx-lunch ute i solen

Det är så himla härligt här idag, himlen är blå och det är strålande solsken.
Sista jobbveckan är det också och jag är superlycklig! 

På eftermiddagen idag så drar vi en sväng till stan och byter lite byxor och köper glass. Sen blir det klyftpotatis och kött till middag och efter det blir det gymmet.

SNART FREDAG!








Wroom till Ica

Jag, Märta och bebis tog bilen och åkte till Ica för att shoppa loss. Efter ett antal norska kronor och påsar (!) så var vi äntligen nöjda. Nu ska jag förbereda lite fajitas till familjen här och sen så går jag till Märta för att vara barnvakt och ha fredagsmys. Men först bajsblöjebyte. Yeah!





S har shoppat russin.



Några påsar...

I miss you


Massa lek

Jag och lillan började denna dag med en tur till Frognerborgen där vi lekte en massa. Det var längesedan jag såg henne vara så glad. Hennes ögon bara glittrade och hon skrek av lycka när vi åkte rutschkana, sötnosen!
Nu sover hon och jag ska faktiskt börja plocka ihop lite kläder som jag ska ha med mig hem nästa vecka. Måste sortera och fixa och dona.
Men först blir det jordgubbs-lunch!






En massa barn

Laga mat och samtidigt passa sex barn (varav en klängande bebis som absolut inte skulle ha sina strumpor på). Det tycker största barnet i familjen är superbra träning för mig.

- Linnéa, det här är ju perfekt! Nu får du verkligen träna på att ta hand om barn. Du kommer ju kunna ha hur många barn som helst när du blir stor så duktig som du är.


Jag tycker verkligen om att ta hand om barn, MEN på denna eftermiddag så gick det nästan överstyr. Nu är jag trött som aldrig förr och ska inta soffan för en skypedate.

9 dagar

Nu börjar det närma sig. 9 dagar kvar. Alltså 9 dagar kvar tills jag får åka hem till Sverige för att ha sommarlov! Det är sjukt vad fort tiden går här borta, har snart varit här ett år fast det känns nästan som om jag kom igår.. Så mycket som jag längtar tills nästa fredag har jag nog aldrig längtat till någonting förut. Snart får jag äntligen träffa mina nära och kära!

Men några dagar kvar som sagt och de ska spenderas på bästa sätt. Nu ska vi sätta oss ute i solen och njuta!




Tårta med jordgubbar på

Tänk att det är några tappra människor som går in på min blogg varje dag för att läsa.. och så skriver jag ingenting! Skärpning på mig. Lovar att jag ska skriva mer. Men jag måste faktiskt hinna med att leva mitt liv också. höhö

Jag har det i alla fall bra här i Oslo och jag är gladare än någonsin! Och idag har jag bakat tårta. E ska ha sommaravslutning så de ska fira det med tårta. Efter några försök och med lite (!?) hjälp från Märta så skapade vi denna vackra tårta. Grymt vacker om ni frågar mig.








JAAA!

Jag klarade det. Första spinningpasset på ca 3 veckor. Gud vad jag har längtat, och gud vad jobbigt det var. Men kul var det!

Dagen i övrigt har bestått av promenad i regnet, inköp på finaste matbutiken i stan och en massa spaghetti på golvet.


Jobbajobbajobba

Det blev verkligen en heldag idag, jobb från 08.00-19.15. Har varit som en zoombie hela dagen så kommer knappt ihåg vad jag har gjort. Spöregnat har det i alla fall gjort här idag.

Nu ligger jag i min soffa och önskar bara att tiden kunde gå fortare.

Hallonsmoothielunch

På denna måndagsförmiddag har jag hunnit med en promenad till mataffären, handlat massa god mat tills ikväll, tvättat och vikt tvätt, suttit ute i solen på altanen och läst dagens tidning.

Nu blir det smoothie-lunch och sen går vi iväg med vagnen. Det blir nog en tur genom Frognerparken innan vi svänger förbi skolan och hämtar barnen..
Ikväll ska E och K ha sommarkonsert så jag hänger med familjen på det och lyssnar på norska sommarsånger.





Sol på himlen - igen!

Hade en helt underbar dag igår. Vi låg i solen heeela dagen.
Nu har vi fått lite frulle i magen och har nyss satt på oss bikinin, blå himmel idag med och strålande sol. Man blir ju inte mer än lite bortskämd här borta...




OBS!! Grattis till min sötaste mamma som fyller år idag! Puss på dig hemma i Ockelbo!



Nu gillar jag det

Dagen idag har bestått av promenad, massa skratt, bad på Frognerbadet och tacos. Plus sol. Stekande sol.
Nu ska jag gå och borsta tänderna (!) och sen bädda upp min bäddsoffa och krypa ner där tillsammans med min bästa kompis. Nu gillar jag verkligen mitt liv!

Varför

Varför är det alltid så att när man vill att tiden ska gå fort så bara segar den sitt segaste...?


Effektiv eller vad?

Klar med allt. Men självklart så hade gardinaffären inte den gardinstången som jag ville ha. Mamman ska köpa en på ett specialställe i helgen så får vänta lite med att sätta upp dom..

Gissa vad? Nu ska jag sätta på mig bikini och sätta mig ute i sooooolen!





Vattenmelon

Idag ska bebisen och mamman ha bebis- och mammadag. Så därför är jag lite fri nu. Eller fri och fri. Har en massa saker som jag måste göra men är fri från bebisen ett tag. (Vilket är rätt så skönt, höhö.)

Jag ska fixa en massa saker som inte blir fixade i vanliga fall: Städa barnens garderober, göra rent kylskåpet, tvätta köksluckor, städa kökslådor och lite sådana saker. Sen ska jag cykla iväg och köpa en gardinstång. Börjar bli lite smått galen av att varje dag vakna vid femtiden av att det är sjukt ljust i mitt rum! Men nu ska det äntligen få ett slut.

Nu måste jag ladda upp lite här.
Vattenmelon och musik och sen så kör vi!



En dag på stranden

Har verkligen haft det underbart idag. Jag och lilla S har legat på stranden hela dagen. Vi har picknickat, grävt en massa gropar och plaskat med fötterna i vattnet. Rätt så skönt att tillbringa en dag på stranden och samtidigt få betalt för det. Älskar mitt jobb dagar som denna!





En riktig sommardag

















1 juni och jag älskar mitt liv!

Tumårå

Älska vädret här i Oslo! Det går knappt att ha på sig kläder, så himla varmt är det. Blir till att sätta på sig solhatten och ladda upp inför en eftermiddag i bikini på en filt med en massa leksaker. Hoppas lilla S ser fram emot att plaska i baljan.


Hur söt får man bli då?
E (som är 7 år) tränar på engelska och det verkar ju som om hon kommit en bit på vägen!



RSS 2.0