Blå himmel och sol!

Har haft en underbar helg. Men det känns som om tiden kommer gå så himla långsamt nu. Men snart är det faktiskt dags för sommarlov och det är jag väldigt glad för. Det ska bli så härligt med sommar.

Lilla bebisen har verkligen hamnat i ett sleepmode de senaste veckorna, hon är en riktigt tröttis och sover länge på dagarna. Men skönt för mig för då hinner jag vila mig också och det känns som om det behövs. Jag har fortfarande ont i halsen och nu nyser jag typ hela tiden, kul liv. Eller inte.


Solen skiner här idag och himlen är blå. När lillan har vaknat så tar vi vagnen och går till Märta för lunchdate. Så mysigt!





Ajdå..

Gick ju inte så bra för Sverige igår..  men vi hade det kul ändå, för vilken stämmning det var i arenan! Folket var ju helt galna.

Nu får vi hålla alla tummar för Norge-Didrik på lördag istället!













Heja Anna

Jag får inte nog av denna..



Sen får jag heller inte nog av halstabletter. Och tur är väl det för idag är det första dagen på nästan två veckor som jag vaknar på morgonen och inte har megaont i halsen, jippi!

Hittils alla kvällar denna vecka har jag bara legat som en strandad säl i sängen och inte gjort ett skit. Men idag händer det andra grejer kan jag säga. Jag, Märta och de två största barnen i min familj ska på semifinalen i Eurovision song contest och heja på Anna!

2 år

Oj då.. råkade visst somna halv sex och vaknade för tio minuter sen. Men jag är inte helt på topp så var verkligen tvungen att göra det... Jag är lika trött nu så kommer nog inte ha några svårigheter att somna igen om en stund..


Anledningen till att jag skriver ett inlägg nu är för att för exakt 2 år sen så var jag väldigt glad. Då tog jag mitt körkort! Efter tisslande och tasslande så var det äntligen mitt. Det ska jag nu fira med en halstablett. God natt!

Sjuklingar

Idag är det sjukstuga här. Lilla E är hemma för hon har hostat hela natten och min hals är inte så mysig... nu har jag haft ont i den i mer än en vecka (!). Men jag ska knarka te idag och vi ska bara ta det lugnt hela dagen så vi ska nog bli friska. Sitter just nu uppkrupen i soffan och myser. Och snart kommer Märta hit och hon ska också mysa med oss!


Ännu en dag

Vi har det så bra här med superväder så vi stannar tills i morgon.
Då far vi tillbaka till Oslo igen!

Nu: Tillbaka till solstolen.











Härligt

Helt underbart har vi det här i Larvik. Har legat och solat i princip hela dagen. Och nu ska vi grilla!




Blev lite paff när jag såg att det var med en fågel på min fot-bild. haha


Fredag igen

Fattar då inte vart den här veckan har tagit vägen. Fredag idag i alla fall och snart dags för långhelg här i Norge. Det är annandag pingst på måndag så då är vi lediga. Alltså blir nästa vecka också en kort vecka... och det gillas!

Idag hänger jag med min värdfamilj till deras sommarhytta i Larvik där vi ska vara över helgen. Det ska tydligen bli fint väder så vi ska hänga vid stranden hela helgen och kanske tar vi premiärdoppet för i år.


Mys i Frognerparken











Promenad

Någon vill mig något ont, eller i alla fall min hals vill mig något ont.. och nu börjar jag tröttna på det. Men jobba måste man göra i alla fall. Nu ska vi hoppa i skorna och ta fram vagnen och ta en promenad i det varma vädret.




Färdigjobbat

Idag märkte jag verkligen av att jag befinner mig utomlands, stekarvärme idag ju! (hehe)
Vi har spenderat större delen av dagen med att strosa runt i parken.. och så har vi lekt på lekplatsen innan det blev hemmagjord sushi till middag.
Nu ska jag ta mig en promenad och sen gå till Märta och klippa av henne håret. (!)




Snart är det sommar!


Ajsing

Jag som trodde att mitt halsont skulle vara borta idag. Men nej. Nu är det då värre än värst. Kunde nästan inte prata i morse för att det gjorde så ont..
Nu när jag har ont i halsen så satsar jag på att börja min karriär inom tedrickande. Det ska ju tydligen vara bra för halsen.
I hela mitt liv så har jag nog druckit ca en fjärdedels deciliter te. Jag hatar det verkligen. Men idag var jag bara tvungen att dricka. Och med 100 kilo honung och mjölk så gick det ner, och det var faktiskt gott! Så nu är jag stolt. hehe

Verkar som om det kan bli ganska fint väder här idag så vi ska ta oss ut med vagnen och utforska lite nya vägar. Blir nog också en sväng till Frognerborgen för att åka rutschkana.


Time to sleep

Jag skulle sova tidigt. Det blev visst inte så. Men nu ska jag krypa ner under täcket och drömma mig bort med ett leende på läpparna.



Tipp topp? Nej.

Känner mig inte riktigt på topp idag. Min hals är helt tjock och jag kan knappt svälja för det gör så ont. Men glömde helt bort det i morse för en stund när jag blev påhoppad av tre små barn och fick världens puss av lilla bebisen. Så söta!

Men det blir i alla fall en dag full av jobb. Har nyss vikt den seriöst största tvätthögen jag någonsin har sett. Och tagit ut ett ton med sopor.
Det blir promenad efter lunch och ett försök att handla lite till middagen ikväll. Blir barnvakt till två av monstren ikväll också... Och sen måste jag bannemig röja på mitt rum. Kan knappt öppna dörren för det ligger så mycket grejer på golvet...



17.e mai

Gratulerer med dagen Norge! Jag har då aldrig sett så många människor på en och samma plats samtidigt. Helt sjukt!
Jag har stått nedanför slottet och vinkat till kungen och drottningen. Sen har jag druckit champange och ätit hummer. Den bästa sjuttonde maj i mitt liv tror jag. Nu ska vi forstätta fira denna dag med att krypa ner i sängen och kolla film!





Hemma i Oslo

Egentligen skulle jag sova på en gång när jag kom hem för jag är hur trött som helst.. men var bara tvungen att kolla på bilderna som jag tog under dagarna jag var i Göteborg... och jag insåg hur bra jag har haft det. Alltid så mysigt att hälsa på storasyster. Jag älskar dig och jag älskar Göteborg! Hoppas på en trip dit snart igen!

Och eftersom jag är sååå snäll så får ni se lite bilder ni med.

























Nu...

... börjar man så smått piggna till efter gårdagens bravader. Vi hade det superkul och dansade hela natten! Idag har vi varit på turk-marknad och fått en rejäl dos av holabandoladoft. Nu ska vi fixa lite tacos och senare ikväll blir det Robin Hood.

Göteborg

Ankomst till Göteborg. Hem med grejerna till lägenheten. Sushi! Shopping. Gymmet. Kycklingsallad. Brödbakning. Mys med syster, systers pojkvän och pojkväns bror.

Det var gårdagen.

Började denna dag med en redig powerwalk och sen god frulle. Nu är vi färdigfixade och ska dra en repa på stan och inhandla diverse nödvändigheter. Ikväll blir det fest! Och nu måste vi dra!


Nu rullar jag...

... mot Göteborg. Ses i S V E R I G E.




I Made It

Snabb jag var då.. I made it. Nu blir det bums ner i sängen.
Väckarklockan står på 06.00.



Gahhhhh

Nu vill jag slå någon riktigt hårt.. hade skrivit ett inlägg och så cp:a min dator upp sig så allt försvann.. uhh. Tre djupa andetag och så börjar vi om på nytt...


Nu har jag landat i mitt rum. Blev en lång dag idag men inga problem för mig, hade kunnat jobbat dygnet runt här (okej, kanske inte men typ) för min värdfamlij är bäst! Man blir ju liksom inte bara lite glad när både mamman och pappan talar om för mig att de tycker att jag gör ett så bra jobb. Jippi!

Nu ska jag packa. Har noll koll på vad jag ska stoppa i väskan, men jag har 9 timmar på mig så borde ju få ner någonting i alla fall.



Bilder från idag. Nu är det snart sommar!






Soonsushisoon

Äntligen slut på denna arbetsdag, kom precis ner till mitt rum och ligger nu och myser i min soffa.
Härlig känsla kan jag säga.

Fick mycket trevligt besök idag på förmiddagen...av Märta såklart! Vi båda var så himla trötta så vi låg bara framför tv:n och latade oss medans bebis sov.. Men sen så tog vi oss i nackskinnet och gick och köpte jordgubbar!

Jag har gjort en sak idag..
Jag har beställt biljett till Göteborg! Drar dit en sväng och hälsar på syster Christine! SKOJ SKOJ SKOJ!
Så på torsdag rullar jag iväg med bussen och är där vid lunchtid.. och då mina vänner är det SUSHI som gäller. Ni kan inte förstå vad jag har längtat efter det.

Vi ska bara mysa och göra roligheter ända fram till söndag. Då jag åker tillbaka hit till Oslo för att ladda upp inför måndagen då det äntligen är syttende mai. Vet ni inte vad som händer här i Norge då får ni ta reda på det själv.







Det är alltså hon till höger jag ska hälsa på. Och ja, vi kan vara seriösa vi också, men bara ibland.

Good morning




Tummen upp för måndag

Tillbaka till den seriösa vardagen i Oslo.
Det bara sprätte i kroppen i morse när jag gick från Märta, var/är så glad på något konstigt sätt. Men nu är det dags att arbeta. Dagen har hittills bestått av:

* Storstädning av de två största barnens rum. Välbehövligt kan jag säga.
* Tvättning av massa kläder.
* Rusat runt i hela huset och plockat bort en massa småprytlar.
* Telefonsamtal till två systrar och en mormor. En mormor som fyller 82 år idag!
* Städning och rensning i kylskåp och skafferiet.

 
Nu ska jag steka på min och bebis omelett och så ska vi käka lite. Efter det blir det powerwalk ute i det fria och så ska vi dra en repa på ICA och handla mat. Bulgur och köttfärssås ikväll och sen träning! 


 


Söndag

Är det normalt att vakna klockan 8.00 på morgonen då? Tydligen.

Ett gymbesök är avklarat och om en liten stund väntar det andra besöket för idag. Man måste ju ligga i liksom..

Om ni undrar vad vi gör när vi inte hänger på gymmet så ligger vi i sängen och tuggar tuggummi.

HA EN FIN DAG!

Mysigt

Mysigt med lördag! Hann med ett mysigt hårdkörarpass på gymmet vid lunchtid med Mys-Märta innan det var dags att vara barnvakt åt lillan. Vi har bara myst och varit ute på en mysig promenix och nyss så slocknade hennes ögon för denna dag. Nu ska Märta och jag fortsätta att mysa. Ska slänga oss i soffan med lite mat. Det blir mys.

Himmelriket

Ja jag är i himmelriket. Och då syftar jag inte på Norge, utan mitt himmelrike är i min nya säng! Efter att ha sovit i en säng som man inte kan kalla för en säng i ett halvår så har jag äntligen fått mig en redig en. Den stod så fint och väntade på mig när jag kom hem idag, och så teknisk som jag är monterade jag ihop den helt på egen hand, så nu har jag gjort pappa stolt också. Hehe.

Kommer definitivt sova gott i natt och kommer definitivt somna snart. Helt slut efter denna resdag.

Ny säng, rena sängkläder och en helt ren Linnéa. Man kanske ska ta och passa på och starta sitt nya liv i morgon också?

YES!

Mysigt i Cannes

Självklart så vill man ju ha fint väder när man åker på semester, men tji fick vi. Visst har vi haft sol. Den har ploppat fram lite då och då och när den har varit framme så har den verkligen stekt. Men vi har inte direkt legat i en solstol och pressat hela veckan. (MEN OBS! JAG HAR FÅTT LITE SOLMÄRKEN!) hehe

Vi har haft det hur mysigt som helst i alla fall och här kommer lite bildbevis på att vi inte har haft regn hela tiden..




Ja. SOL.



Min blivande man för er som undrar...



The beach. Och här kommer det vara proppat med folk nästa vecka kan jag säga för då är det filmfestival här!



Sool.



Italiensk glass. Ja den var god. Typ den godaste i världen.




Oo så gött.



Den obligatoriska morgonpromenaden och baguetten.



Ute på tur.



Utsikt från min balkong.


Vi far tillbaka till Norge i morgon. Så see ya där. Och jag längtar faktiskt, för jag har fått en ny säng! woho.

Regn = shopping!

Så dåligt väder som vi har hade igår har min värdmamma aldrig varit med om att det har varit här i Cannes. Regnet bara öste ner. Det har varit någon slags tsunamigrej ute i havet så igår kom det in hur stora vågor som helst och spolade bort nästan hela stranden.. så lite småtråkigt kan man ju säga att det är..
MEN vi är inte bitter för det, blev en massa shopping igår och mys. Vi njuter verkligen av semestern ändå!
Grått och trist idag också så vi ska till en gammal bydel i Cannes och strosa runt där idag.. Men i morgon.. DÅ KOMMER SOLEN HAR VI BESTÄMT.


Här är en superdålig bild.. men min utsikt när jag slår upp ögonen efter natten!


Vi har haft..

.. sol, sol och SOL. Men idag då.. regnet bara ÖSER ner. Så tråkigt, men vi ska iväg till Nice nu och shoppa så vi är glada ändå!


Min kamera har varit cp men nu har jag lagat den så det kommer lite bilder snart!


Frankrike

Tänkte bara tala om att jag lever! Flygningen och hela faderuttan gick toppen igår och vi bor i familjens fina lägenhet här i Cannes. Vi tog det rätt så lugnt igår.. Jag var på tur med de två största jenterna och vi utforskade beachen och käkade glass.. Hur trötta som helst gick vi hem och vilade lite innan vi gick på restaurang och käkade middag. Blev bara en massa mys sen senare på kvällen.

Nu ska vi käka lite frukost och sen står det beach på schemat eftersom det har lovats fint väder idag!


RSS 2.0