Gott Nytt År

GOTT NYTT ÅR!




Sista dagen på året

Hemma igen efter en sväng på isen. Efter några tacklingar, hockeyspel och vurpor så var jag nöjd. Iväg till stugan och surpla gulaschsoppa och en sväng i bastun var man som ny igen.
Nu är det in i duschen som gäller och sen sätta på nyårsblåsan, det är firande hos Märta som gäller. God mat, goda drinkar, gott sällskap. Helt perfekt.

Röda underkläder har jag också. Så nästa år kan ju inte bli med än helt perfekt.


På med grillorna

Hela dagen igår var mys. En massa fika under dagen, och på kvällen finmiddag för att fira mammsens och pappsens 20åriga bröllopsdag (och min dopdag) :)

Myste sen hela natten tillsammans med min söta systerdotter, det var längesen jag sov så gott :)

Nu är det dags att snöra på sig grillorna, för nu ska vi ut och åka! :D

Nu blir det myyyyys

Något som står högt uppe på min myslista är att mysa med lillasyster. Nu ska vi mysa till det ordentligt.
Kura ner oss i sängen med pyjamas på. Sen med en massa kuddar, täcken och filtar i sängen så ska det nog bli riktigt mysigt. Vi ska kolla på film hela natten. Det har vi bestämt. Men frågan är hur långt in på natten som vi ser på film. Av erfarenheter så brukar jag kunna somna rätt så fort. Hihi, oftast så fort jag lägger huvudet på kudden. Vi får väl se hur det går...


Full rulle

Har haft en heldag med Mamma, Lovisa och Märta i shoppingens mecka. Valbo köpcentrum. :)
Vi var inte de enda som var där. Proppat med bilar överallt.

Och jag kan bara säga en sak. När fyra stycken kvinnor (?) ska shoppa, och alla har egna viljor så går det inte alltid som man tänkt sig. Men jag tror att alla var någorlunda nöjda när vi kom hem :)

Nu har jag placerat mig i frisörstolen (på pallen) hemma i köket och mamma klipper bort mitt slitna hår. Fast inte allt, lite vill jag ha kvar ;)



Smarrigt värre

Nu är jag hos min Märta och jag är ren som aldrig förr. Vi har gjort ansiktsmaskar och skrubbat oss ordentligt :)
Har även gett Klingarna spö i Rummy ;)
Nu har vi gjort fruktsallad som vi ska mumsa i oss, smarrigt värre med ananas, physalis, kiwi och banan!











Hål i örat

Nu är det ingen hemlighet längre. Jag fick något som jag aldrig har haft förrut men som jag velat ha och nu så kommer jag förhoppningsvis ha det hela livet. Bättre sent än aldrig, jag har fått hål i öronen!
Tack Josefine och Johanna, ni är supergulliga :)




Nu får jag äntligen köpa alla snygga örhängen som jag har checkat in på rean ;)

Hemligt

Mina filurer till vänner som var här igår ska ta mig på något som verkligen är hemligt. En försenad 20-års present. Jag har ingen som helst aning om vad det kan vara men när vi är på språng så kan vad som helst hända :)






Sommaren -09. Pirater


Mitt vinterland

Det bara snöar och snöar här i Ockelbo. Och jag gillar det starkt! :D








Nu kan inget bli bättre

Just nu lagar jag middag med två utav mina bästa vänner som jag har längtat efter så mycket :)
Det blir klyftpotatis, lovebiff och en god sallad. En riktigt kärleksfull middag med mina kära vänner.



God jul

Jag har haft en helt underbar julafton med min släkt. Julmat, julgodis, jultomte och några klappar :)
Nu är det juldag och jag ska dra iväg med mina polare till Sandviken för lite skoj ;)

Pusss


guestblogging!

(kolla va cool jag är som kan skriva på engelska)

Hej. Märta här. Linnéa har inte tid att blogga för hon kokar knäck. Med mandlar i. Smarrigt va?


Linnéa är världens bästa. Hon kommer aldrig bli av med mig. Jag kommer alltid ha henne som vän (vare sig hon vill eller inte!) Nu när hon har flyttat till norge får saknar jag henne så mycket så jag är tvungen att flytta efter!
Tänk va? Helt crazy. 


Nej nu har jag inte tid med er mer, jag måste gå och tjuvsmaka på knäcken. God jul! 

Julklappsshoppning

Har spenderat dagen i Valbo med syster. Handlade de sista julklapparna, pjuu nu är jag helt klar med dem.. bara inslagningen som är kvar :) Hittade även på lite smått och gott till mig själv också ;)

Sitter nu i världens skönaste soffa hemma i vardagsrummet och käkar lussebullar. Ikväll blir det julstädning i huset och sen så ska vi klä julgranen :)




<3

Mysdag

Ååå. Har haft en toppen dag idag! Först har jag myst med min bästa systerdotter, packat upp min väska, ätit snabbmakaroner och burkmajs, lyssnat på en massa bra musik, skottat tonvis med snö och nyss kom jag hem från stugan.
Har haft världens mysigaste kväll med världens mysigaste tjejer som jag inte har sett på länge! Var så roligt att se allihopa och jag hoppas vi ses snart igen :)
Först åt vi så mycket julmat att vi inte kunde gå, sen vilade vi lite och sen så tryckte vi i oss en massa gotta och gick ut i uterummet. Vissa satt i bastun och vissa utanför men skönt var det på båda ställena :) Ida och Johanna hoppade till och med ut i snön en sväng iförda minimalt med kläder ;)

Det var längesen jag skrattade så mycket, kommer nog ha träningsverk i morgon ;) Vi vet verkligen hur man leker paketleken och hur man sjunger julsånger.
Men tjejer. Hur dålig kondition får man ha!? Haha, alla verkade ju helt slut efter att vi dansat runt jultomten ;)

Har insett ikväll att det här är kompisar som jag verkligen kommer ha i hela mitt liv. Fastän det var typ ett år sen jag såg vissa tjejer så var allt så naturligt och det känndes som om det var igår det var sist vi träffades :)


I morgon blir det köpis hela dagen med Lovis, måste tamefan inhandla alla julklappar i morgon. Helt sjukt.
3 dagar kvar till julafton.


Nu ska jag krypa ner i minisysters säng och sova där eftersom min säng har invaderats av krullet.

Hemma!

Hur mysigt är det inte att ligga i sängen tillsammans med sin bästa lillasyster hemma i Ockelbo?!
häääääääär mysigt är det :)

Resan hem gick bra.. Från Oslo till Karlstad hade vi internet och el så då kunde vi roa oss. Sen från Karlstad till Falun fanns ingen ström men vi kollade på film tills det var noll batteri kvar i datorn.
I Falun kom våra söta pappisar och hämtade oss och så brummade vi hem till Ockelbo. Och till snökaoset! Hur mycket snö som helst, fortsätter det så här blir vi nog insnöade i morgon ;)

Ligger nu som sagt i Lovans säng och vi smäller i oss hemmagjort julgodis och ska ligga här hela natten och mysa :)


finally

Nu sitter vi på bussen på terminalen i Oslo och är på väg hem! Äntligen :D

ojdå

Blev visst inte alls som vi hade tänkt oss :P Kvar i Norge men i morgon så SKA vi åka hem till Sverige :D

.....

jag tror jag dör.

Hem mot Sveeerige.

Jag kunde inte sova så liksom varför inte kliva upp klockan 06.00 på en lördag!? De andra sötfisarna sover fortfarande uppe på loftet :) Men ska nog snart upp och väcka dom ;) Big day today. I'm going home!

Från i torsdags till idag har varit lätt några av de bästa dagarna sen jag kom hit till Norge. För det första så har min Märta varit här och sen för det andra så kommer hon förhoppningsvis åka med mig tillbaka hit igen i januari för att också börja jobba som au pair :D Det kommer bli superdupermegaskitbajskul! :D

Men, det kommer bli tråkigt nu när Johanna ska åka hem och börja plugga :( Men du bor ju ganska nära så du måste komma och hälsa på ofta!


Igår var det så kallt ute så att det inte gick att vara ute. Jag, bebis och Märta var inne hela dagen och lekte. S mådde inte så bra under dagen.. Inte att rekommendera att ge en bebis stark mat, det straffar sig dagen efter ;P
Vi åt hemlagad sushi till middag och sen så hade vi julklappsutdelning :D De blev superglada för juklapparna de fick av mig och jag blev superglad för jag fick världens finaste mössa :)
Lite senare på kvällen kom Johanna och Märta och vi gick till Ica och invaderade glass, godis och chipshyllorna och myste sen järnet uppe på loftet hemma hos mig :)

Om någon timme så sitter jag och Märta på tåget på väg hem till Ockelbo. Är framme någon gång ikväll och jag längtar. Men jag längtar också tills i januari när jag får åka tillbaka till Norge igen :) Norge börjar nästan kännas som mitt hem..
Men home sweet home ändå så oroa dig inte mamma ;)


Hörs sen när jag är i Sverige då.
Heeeeeeeeeeeeeej då.



Jag och min nya mössa :)



 
Supergoa tjejer allihopa :)

Jag hjärta peppisar

Guuva jag ääälskar pepparkakor. Doppade i mjölk. Har nyss tryckt i mig en gumma som smakade delikat ;)

Men mammas pepparkakor smakar alltid bäst, så hoppas att inte pappa har ätit upp alla för jag vill också smaka när jag kommer hem!!

Bebis sover nu och jag tänkte ta tag i packningen lite.. Måste ju ha lite kläder med mig hem på lördag..
Men frågan är vad jag ska ta med mig för kläder.. orkar inte släpa på så mycket. Hihi, tur att jag har typ samma storlek som mina systrar så att man kan sno lite kläder av dem ;)

Väldigt snart ska jag hämta Märta! Jag, S och Johanna tar en tur med vagnen efter lunch in till Olso city och hämtar henne :) Sen t-banan tillbaka och direkt till skolan för att hämta kidsen.

Om två dagar åker jag hem. Om en vecka är det julafton och idag har jag har varit 20 år i exakt 7 veckor. Hallå, vart tog de veckorna vägen!?





Hallå är det fredag?

Jag vet inte varför men det känns som om det är fredag idag. Det har kännts så hela dagen.. sen när mamman här i familjen kommer hem och säger att det känns som om det är fredag idag så måste det ju betyda någonting.. Hihi så hoppas det händer något roligt på fredag :)

Jag var hemma med söta E idag. Vi har sett på film, julpysslat, ätit pepparkakor, spelat wii och bara myyyst :)
Det har varit så skönt att bara tagit det lugnt idag.. tror det var bra för mitt öga för det har blivit bättre :) I morgon har så har jag intalat mig själv att det ska vara bra :)

Och i morgon så smäller det!! Märta kommer hiiiiit! :D
Så är det alltid för mig, jag går och längtar och längtar och det känns som om det roliga aldrig ska komma men helt plötsligt så är dagen här och då har tiden bara gått så jäklans fort!
Ska bli grymt kul att hon kommer hit, min lilla sockertopp :)


På fredag flyttar jag ner i min egna lilla lya på källarvåningen! Nu har hantverkarna äntligen blivit klara och det är bara lite golv som ska slipas och lackas och sen så flyttar jag ner :) Blir skönt med lite mer eget och lite större :)

De sista dagarna här i Norge för det här året kommer verkligen bli toppen! :)








Jag och mina sötfisar

Nehee

Jaha det var min lediga dag :P E har nyss kastat opp på skolan så hon kommer hem så jag ska vakta henne. Men det blir en lugn dag i alla fall i myskläder med filmmys i soffan :)


I morgon kommer min Märta! <3
Och förresten så har mitt öga inte blivit bättre.. hrmm vad kan det vara? Det gör inte ont utan ör bara äckligt rött :S

blev visst...

... inte alls som jag hade tänkt mig idag. Har legat i sängen i princip hela kvällen och kollat på OC.. Johanna var så snäll så att hon kom med första säsongen i utbyte mot den andra ;)
Jag kände mig så himla seg så var bara tvungen att ta det lugnt ikväll.. Typ så där som om man skulle bli sjuk, och det tänker jag verkligen inte bli! Och sen så har mitt ena öga blivit mysko.. helt rött :P

I morgon som sagt, inget jobb. Så det blir sovmorgon för min del :)
Nu blir det ännu ett avsnitt.. hoho om jag orkar hålla mig vaken vill säga... :P

let it snow

Snön faller ner utanför fönstret och allt är helt vitt ute :) Så mysigt, tror jag äntligen har fått min julstämmning :)
Bebis sover och jag lyssnar på en massa gamla godingar på spotify.

Efter lunch ska vi gå på prommenad och checka in en mössa som jag vill ha, sen hem och leka antar jag ;)
Och ikväll blir det träning + solning :)

I morgon är jag ledig. Familjen ska hälsa på en gammal släkting och S ska med då så jag blir bebisfri hela dagen i morgon. Då blir det sovmorgon och sen så har jag lite ärenden som ska fixas ;)




Working halv åtta till halv åtta

Precis slutat jobbat för idag. K hade julavslutning på skolan, och förra veckan hade E det. Då var bebis med men då skrek hon bara hela tiden så de ville inte ha henne med idag ifall det skulle hända samma sak.. :P 

Men hon och jag hade det mysigt här hemma, åt mat, kollade på tv (jag) bet på en tomm toalettrulle (S). Sen blev hon så trött och hon somnade typ 2 sekunder efter att jag la ner henne i sängen :)

Och hallå! Det låg snö på backen i morse när jag vaknade! Sen så snöade det lite under dagen också, himla mysigt. Jag och S var på vagnprommis i Frogneparken och njöt av de fina snöflingorna :)



















Pjuu

Hejsan hej allihopa :)

Så var denna helg slut. (Men hallå. Vart tog den vägen?)
Helgen har faktiskt varit en riktigt bra helg må jag säga, fastän jag inte hade planerat så mycket så blev det en massa skojiga saker gjorda ;) Bio, promenader, filmmys, träning, solning, matlagning, pepparkaksbak och det bästa = glass med varma hallon ;)

Nu ska jag pysa till sängen och ladda upp inför en ny vecka, min sista Norgevecka det här året! På lördag bär det hem mot Ockelbo :)



           


American dinner

Den här bilden säger allt. It's friday!





Freeeedag

Jag tänkte gå ut på en tur med S men hon blev så trött så hon hann somna i sängen innan jag hann ut så får ta en tur efter att hon har vaknat. Sitter nu i soffan och myser med K som är hemma och är sjuk. Vi äter pepparkakor som vi doppar i mjölk, som för övrigt är det bästa som finns :D

Ikväll ska jag till Johanna och göra henne sällskap när hon är barnvakt :)

Pusshej!

En bra dag

I morgon är det fredag! Om ni inte redan visste det ;)

Nyss hemkommen från gymmet. Först var jag en sväng i solariet och stekte rumpa och sen pumpade jag musklerna lite ;)

Är faktiskt nöjd med den här dagen: myst och lekt med bebis, gått prommis, skrattat åt och med bebis så jag nästan började gråta, blivit galen på bebis. Blivit skadad av bebis. Ja. En bra dag helt enkelt ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag se måndagens Ullaredsavsnitt :)






Bara en vecka kvar tills Märta kommer <3

10 av 10

Åååå jag blir så glad. De tyckte min mat var supergooooood. Speciellt såsen ;) Fick 10 poäng av 10 möjliga av nästan allihopa. Av E fick jag 12 ;)

Nu har familjen dragit iväg på lite julavslutning med barnen så är ensam hemma nu och ligger och degar i världens skönaste soffa :)
Var ner i källaren nyss och kollade på mitt framtida utrymme. Hantverkarna håller på och jobbar för fullt där nere och det ser ut som om det kommer bli väldigt fint :) De kanske hinner att bli klara innan jul, annars flyttar jag ner efter jul :)

Nu ska jag sätta igång med något som verkligen är behövligt.. epilering :P Sen blir det onsdagsmys hos Johanna med kanske.. OC-maraton? Onsdagsmys blir det i alla fall :)




Allt uppätet på tallrikarna :)


Husmanskost

Pannbiff med potatis, brunsås, lingonsylt och gröna ärtor. Idag är det jag som är kock och jag ska laga svensk husmanskost :) Ganska nyss hemkommen från en prommis med bebis och Johanna, sen ikväll blir det träning och sen OC-maraton hos Johanna ;P

I morgon är det redan torsdag, och sen är det fredag och sen helg! Inga riktiga planer inför helgen, men på söndag blir det i alla fall mys och pepparkaksbak igen ;)

Ha de bra :)



Jag i köket

11 dagar

Bara 11 dagar kvar tills jag får åka hem till min kära säng! Och självklart till min kära familj :) Det var ju mer än två månader sen vi träffades sist... Och om bara 9 dagar kommer min fjärtis hit :D

Tisdag idag, och skitväder.. bara grått och trist hela tiden.. :( Hallå? Vart är snön? Det är faktiskt julafton om 16 dagar! Shit, 16 dagar och jag känner inte alls någon julstämmning.. men den kommer väl snart hoppas jag :)

Nu ska jag fortsätta skriva klart mina julkort som jag sedan ska gå till posten med och skicka hem till Sverige, så håll utkik i postlådan ;)

Ha de


Härliga måndag

Är glad idag men vet inte riktigt varför. Det är liksom måndag, veckans värsta dag (?) men jag är glad i alla fall :)
Dagen har rullat på som vanligt med bus, lek, blöjor, promenader m.m. Slog in några julklappar idag också.
Och nu sover bebis igen, hon gnuggade sig i ögonen och var så trött så det var bara att lägga ner henne i sängen för en liten tupplur.

Laddar nu med havregryn och russin med mjölk inför spinningen ikväll :)
Efter det en trip till Johanna för filmmys och övernattning :)

En bra måndag helt enkelt :)


Tre länder på en dag

Idag blev det som sagt en trip till Sverige! :D Det gick faktiskt superbra att köra dit även om jag kände mig lite ringrostig i början, för det var ju faktiskt typ 3 månader sen sist jag körde :P
Så idag har jag varit i tre länder: Norge, Ingemansland och Sverige ;)

Vi kom dit typ vid 11 tiden och då var det inte särskilt mycket folk.. Fick en massa fint shoppat innan en hamburgare slank ner i magkulan.. Sen shopping igen och tillslut la vi alla påsar i bilen och sen handlade vi en massa mat till bättre behövande här i Norge ;)

Riktigt nöjda båda två brummar vi tillbaka till Norge och är hemma igen vid 18 tiden. Men måste säga att Norge har världen sämsta radiokanaler, antingen var det bara en massa turkmusik eller så var det nån konstigt musik som var dålig... haha

Väl hemma så kommer det roliga, att packa upp alla påsar och inse vad man har köpt ;)
Men måste säga att jag faktiskt inte handlade något onödigt idag, mycket duktigt tycker jag att jag har varit ;)

    


Shoppingdax

Jippiiii Johanna mår bättre idag så nu drar vi till Nordby shoppingcenter :D

Kock för en dag

Nu har det bakats kan jag säga! Pepparkakor och lussebullar och snart blir det pizzabak ;)

Grymt fina pepparkakor gjorde vi, här är lite bilder:

   



Nu ska jag hoppa in i duschen för hela jag luktar som en pepparkaka och sen så är det barnvakt ikväll som gäller med filmmys och pizzabak :)


Pepparkakor och lussebullar

Det blidde ingen tur till Nordby idag för stackaren Johanna var inte särskilt pigg.. :( (Du måste bli frisk!!)

Så istället för shopping så blir det pepparkaks- och lussebullsbak här hemma! :)

Friday

Sista dagen på arbetsveckan, shit vad fort den här veckan har gått!

Det blev Knocked up hos Johanna igår, grymt bra film :)

Jag kommer ihåg det sista jag tänkte på innan jag somnade och det var snö. Och vipps sen när man vaknade låg det fin nysnö på backen, och nu bara öser det ner snö :D
Vi kollade på julkalendern i morse och jag måste säga att den faktiskt är ganska bra, i alla fall bättre än vad julkalendrarna har varit de senaste åren... Det var så mysigt att gå hem efter julkalendern och höra det efterlängtade knarret av snön under fötterna :)

I morgon är det den dagen jag har längtat efter nu i mer än en vecka! Vi åker till Nordby för shopping, haha jäklar vad jag ska shoppa ;) Längtar längtar!

Ska hämta barnen på skolan lite tidigare idag så det blir en prommis dit efter lunch :)
Nu ska jag sätta igång med en inköpslista tills imorgon :)

Ha de


  


1. Utsikt från mitt fönster, det stora gröna är en innomhus tennisbana :)
2. Jag idag






Gelé i benen, någon som vill smaka?!

Nyss proppat i mig supergod tagliatelle här borta! Det var längesen jag skrattade så mycket under en måltid :D Vi körde en lek där man inte fick säga ja eller nej och den som förlorade skulle få ta undan disken.. Haha, gissa vem som förlorade!? Ja. Det var jag ;) Kan inte förstå att det ska vara så svårt att inte säga ja och nej...

Eftermiddagen rullade på bra, lekte med bebis och sen var vi ut på en 2 timmars lång promenad i kylan så mina ben blev som gelé. Och så var vi och hämtade K och E på skolan.

Nu ska jag snart iväg till Johanna och vi ska sen iväg och röra lite på fläsket, sen blir det filmmys och övernattning där :)

Snart helg!








Jag älskar mitt liv just nu

Lite bilder...

Alltså jag fattar inte vad det är för fel på mina bilder när jag ska ladda upp dem, vissa blir ju liggande
:(
Men ni får ta och vrida lite på huvudet ;)


      



 

1. Jag och bebis
2. Johanna och bebis
3. Julgran
4. Smootie
5. Världens godaste kaka
6. Bebis hrm.. goda mat?


trötter...

Idag är jag gryymt trött. Trodde att gröten till frukost skulle hjälpa men jag känner mig fortfarande som en zoombie :P S sover nu i alla fall så ska passa på och vila lite...
Jag tänkte vara duktig igår och gå och lägga mig ganska tidigt men klockan bara sprang iväg så den blev typ halv tolv innnan jag somnade... Men ikväll så ska jag somna tidigt ;)

Kallt och burrigt är det här idag, frost överallt.. Och i morgon kanske det kommer snö :D
Men hoppas det bara inte kommer för mycket, eftersom Johanna och jag ska ta bilen och brumma iväg till Nordby Shoppingcenter på svenska sidan på lördag, liksom lite läskigt att köra om det är mycket snö.. speciellt när det var typ tre månader sen sist jag körde :P




Tittut på er där hemma :)


Onsdagsmys

Det blev en lugn och skön myshemmakväll ikväll :) Mysig fin födelsedagsmiddag för S med familjen + morfar, citronkyckling och ris och sen världens godaste tårta :) Bebis blev så glad när hon skulle öppna sina presenter, hon skrek utav lycka, haha tror att det var lycka i alla fall ;)
Sen slängde vi oss alla i soffan och kollade på norska julkalendern Jul i Svingen och sen blev det ett samtal hem till kalla Ockelbo, -11 hade det tydligen varit där idag :)
Min bästaste har även bokat resa nu så snart kommer hon hit!! :D Längtar


Är så himla trött nu så ska bara skriva mitt träningschema sen så ska jag hoppa i sängen. REDAN TORSDAG i morgon och då har jag varit här en vecka!
Imorgon blir det lek och promenad som vanligt och sen så träning och kanske bio på kvällen :)

Lillan 1 år!

Jag sov ju hos Johanna igår och vi kollade på julkalendern och käkade gröt innan jag traskade hem till mitt hus i morse. Riktigt kyligt väder idag. Tur jag hade fetingjackan på mig, annars hade jag frysit ihjäl.
Lillan sover nu så jag passar på och slappa lite och leta reda på något gott bebismatrecept så hon får något extra gott idag efter som hon fyller 1 år! :) Av mig fick hon två stycken haklappar ;)

Idag ska jag hämta E och K tidigt på skolan, runt halv två! Sen blir det nog mys och lek här hemma på eftermiddagen.

Städgubben är här nu och ska städa hela huset så det gäller att hålla sig ur vägen. Och det behövs verkligen städas idag, det är stora damm-moln här på mitt rum :P

Födelsedagsmiddag ikväll blir det och sen så hoppas jag på träning också ;)



Det kommer lite bilder snart från i måndags men min dator hakar upp sig hela tiden så det funkar inte att ladda upp dem nu :(

 

hej och hå vad tiden går

1 december. Shiiit vad tiden går fort! Typ 2,5 vecka kvar nu tills jag får komma hem till kära Ocklebo! Inte för att jag längtar med ändå. Trivs så bra här nu i min nya familj så det går inte att beskriva! Allt är verkligen helt toppen :) Fullproppat schema nu fram tills jul också!

Mina dagar består numera av bebispassning, blöjbytning, matning och en massa härliga promenader :)

Sitter just nu hos Johanna och myser lite och nu ska vi borsta tänderna och sen krypa ner i sängen och sova så att vi är pigga inför morgondagens julkalenderavsnitt ;)


RSS 2.0